vrijdag 7 juli 2017

Is basmati rijst gezond

In veruit de meeste gevallen is wilde rijst gezonder en beter voor afvallen. Basmati zilvervliesrijst verdient logischerwijs de voorkeur boven . Over de gezondheidsvoordelen van deze bruine rijst bestaat echter de nodige discussie. Is zilvervliesrijst nou gezonder dan witte rijst ? Hoe maak je een keuze tussen al die verschillende soorten rijst en wat is nu eigenlijk gezond ? De basmatirijst wordt in India verbouwd.

Het is de meeste dure rijst maar dit betekend niet direct dat het de gezondste is. De naam Basmati zegt iets over het ras en niets over de . Volkoren graanproducten hebben positieve effecten op de gezondheid. Droog: Basmati rijst , Pandan rijst en Surinaamse rijst zijn droogkokende rijstsoorten . Dat basmatirijst anders is dan gewone rijst moge duidelijk zijn. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? En waar gebruik je het voor?


Ook benieuwd naar hoeveel calorieën er in basmati rijst zit?

Of meer specifiek hoeveel vet, suikers en koolhydraten er in basmati rijst zitten? Rijst is één van de oudste graankorrels en een hoofdvoedsel in een groot deel van de wereld. Bruine rijst (volkoren) is voedzamer en overwogen gezonder. Maar deze geurige Indiase rijstsoort wordt geproduceerd onder erbarmelijke.


Dit verhaal is onderdeel van een groter project over basmatirijst. Langkorrelige rijst , zoals Basmati en Jasmijnrijst wordt bijvoorbeeld vooral in . Er bestaat zilvervlies basmatirijst ,witte basmatirijst en een mix van basmatirijst. Wilde rijst is eigenlijk een bepaalde grassoort, verwant aan rijst. Kies als je voor een mix gaat voor . Zilvervliesrijst is veel gezonder dan witte rijst. Witte rijst is zelfs ongezond!


En bovendien ook erg gezond ! Basmatirijst is een bijzonder aromatische, langkorrelige rijstsoort uit India of Pakistan. Deze rijst heeft een nootachtige smaak. Rijst is een van de meest geconsumeerde graansoorten ter wereld.


Ten slotte is de wilde rijst . Een Indiase boer spuit pesticide op een veld met basmatirijst. De directe gevolgen voor de gezondheid merkte hij meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts