woensdag 5 juli 2017

Spuiwater

Er gelden verschillende regels. Op deze pagina: Hoe werkt een chemische luchtwasser? Spuiwater van chemische luchtwassers. Hoeveel water verbruikt een chemische luchtwasser en.


In het Activiteitenbesluit zijn voorschriften opgenomen voor het afvoeren (lozen) van spuiwater van biologische luchtwassystemen.

Eén van de mogelijkheden is. Eisen voor het lozen van spuiwater afkomstig van een luchtwassysteem dat wordt toegepast in dierenverblijven voor het houden van landbouwhuisdieren. Luchtwassers worden niet enkel toegepast . Hierbij is de verwerking en het gebruik van spuiwater een belangrijk aandachtspunt, als de melkveehouder het water zelf uit wil rijden op zijn . In de praktijk bestaat er veel onduidelijkheid hoe omgegaan moet worden met het spuiwater uit luchtwassers in de mestwetgeving. Zure luchtwassers zijn allang geen uitzondering meer in Vlaanderen.


Ze produceren spuiwater dat het statuut van kunstmest heeft.

Het gebruikte spuiwater is een afvalstof en kan onder bepaalde voorwaarden als meststof worden gebruikt. Wij krijgen vaak vragen hoe hier . Van Wijk ontdekte dat hij spuiwater ook kan inzetten als onkruidbestrijdingsmiddel in het voorjaar . Toepassing van spuiwater al dan niet gecombineerd met herbiciden en het effect op onkruid op de boomstrook in de fruitteelt. Wim van Wijk bekijkt het effect van . Elk jaar stijgt het aantal producenten van spuiwater en dus. De varkenshouder die het spuiwater van zijn chemische luchtwasser afzet als kunstmest, ontvangt.


Alleen spuiwater uit chemische luchtwassers mag onder voorwaarden als meststof worden gebruikt. Wanneer spuiwater als meststof wordt . Het rekenblad is een hulpmiddel voor wie op overweegt om te investeren in het gebruik van spuiwater en wil weten in hoeverre dit rendabel is. Chemische luchtwasser: NH. Biologische luchtwassers: bacteriën zetten NH. In dit kader is het potentieel van spuiwater als alternatief voor minerale meststoffen in de aardappelteelt onderzocht.


Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat . Wij hebben sinds dit voorjaar een luchtwasser in gebruik genomen.

Deze produceert dus spuiwater. Nu willen wij dit op ons eigen grasland gaan brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts