maandag 7 augustus 2017

Hoe ziet een stoma eruit

Waar komt een stoma te zitten, hoe ziet het eruit en hoe voelt het? En zo ziet een stoma er dus ook uit: als een rood mondje. Nieuwsgierig naar hoe verschillend een stoma eruit kan zien? Heeft u een stoma operatie gepland of krijgt u een stoma, colostoma, ileostoma of urinestoma?


Hoe ziet een stoma eruit en hoe voelt het? Het heeft weinig tot geen gevoel, doordat de stoma .

De verzorging van het stoma is iets wat je moet leren. Hoe kun je een stomazakje verwisselen? Eten en drinken is voor het lichaam van levensbelang om in leven te blijven. De stoma lijkt in kleur en . Een operatie waarbij een stoma wordt aangelegd vindt plaats:.


Een stoma is een kunstmatige uitgang voor ontlasting of urine. Een prolaps van de stoma is een uitstulping van de darm naar buiten. Hoe kan ik een uitstulping voorkomen of waar moet ik op letten?

Hoe de ontlasting er uit ziet , hangt af van de plaats waar de stoma in de dikke darm is aangelegd. Dit wordt bepaald door het gedeelte van de dikke darm dat. Hoe werkt een stoma en hoe. Zodra de katheter eruit is, kunt u met een continent ileostoma aan alle . Om de ontlasting op te vangen wordt er een zakje op de buik geplakt. Afhankelijk van het stomaopvangsysteem dat u gebruikt gaat u als volgt te werk:.


Een darmstoma kan enkelloops of dubbelloops zijn. En wanneer krijgt u welk stoma ? Lees meer op de Bosman-website. Het is logisch dat u veel vragen heeft voordat u een stoma-operatie ondergaat. Verzorg zelf uw stoma onder begeleiding van de wijkverpleegkundige.


Bespreek met de verpleegkundige hoe uw huid eruit ziet. De chirurg voert het uiteinde van het gezonde stuk darm door de buikwand naar buiten en hecht deze vast aan de huid. Deze folder geeft informatie om.


Wat is een stoma en hoe ziet een stoma eruit ? Het slijmvlies van het stoma ziet eruit als de binnenkant van je mon het kan. U kunt bij de gemeente navragen of er een vergoedingsregeling is en hoe u . Dit zowel preoperatief (voor de operatie) als postoperatief (na de operatie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts