maandag 17 december 2018

Bijensoorten

Eenvoudige zoekkaart met goede tekeningen van bijensoorten die veel in tuinen voorkomen. Met aanwijzingen voor het bouwen van bijenhotels. Meer dan de helft van het aantal bijensoorten (1van de 3kwalificerende soorten) staat op de Rode lijst (RL).


Aandacht voor deze insecten - in totaal zijn in . Slechts enkele bijensoorten leven in volken maar er zijn vele soorten solitaire bijen.

Tegenwoordig zijn er circa 20. De gehoornde metselbij is een vrij algemene bijensoort die haar nest in allerlei holle ruimtes maakt. Ze is dan ook gemakkelijk in bijenhotels aan te treffen.


Al deze bijensoorten zijn zeer divers in hun uiterlijk en hun levenswijzen. Hieronder een vrij willekeurige greep uit de bijenrijkdom in ons land. Bijen online determineren?


Wil jij weten welke bijensoorten er in jouw tuin voorkomen? Soorten bijen, bijen herkennen, verschil tussen wesp en bij, verschillen tussen bijen en hommels, soorten wespen, verschillende bijensoorten.

Arie Koster een digitale zoekkaart ontwikkeld voor het snel en gemakkelijk herkennen van wilde bijen in . Momenteel zijn er circa 20. De bij onderscheidt zich van de . De circa 3verschillende bijensoorten die in ons land voorkomen zijn, afgezien van de honingbij, nagenoeg onbekend. In dit artikel komen de verschillende . Bestel hier natuurboeken, zoekkaarten, pakketten voor natuureducatie binnen en vooral buiten. Voor scholen en particulieren, voor iedereen.


De honingbij (Apis mellifera) is een gedomesticeerde bijensoort , oorspronkelijk afkomstig uit Afrika. Vroeger leefde de honingbij vooral in bossen, maar al snel . Elke solitaire bijensoort heeft wel zijn eigen specialiteit en eigenaardigheid. Daarnaast zijn er nog verschillende soorten hommels met elk hun bezigheid. De helft van alle bijensoorten is bedreigd. Ook voor ons heeft dit grote gevolgen.


Geef een reactie Reactie annuleren. Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. De meeste bijensoorten zijn wild en overwegend solitaire bijen (ongeveer twee derde).

De honingbij is de bekendste en meest talrijke bijensoort en wordt op grote schaal door mensen gehuisvest. Maar er zijn in Nederland ook wilde bijensoorten. Wilde bijen zijn de belangrijkste bestuivers van onze wilde planten. Ook veel tuinbloemen zijn erg geschikt, bijvoorbeeld.


Na vogels in de tuin, spinnen en vlinders, mogen Nederlanders vandaag bijen gaan tellen. Omdat de helft van de wilde bijensoorten in . Dit was even schrikken: van de (destijds) 3uit Nederland bekende bijensoorten staan op deze lijst. Europese wilde bijensoorten wordt met uitsterven bedreig zo blijkt uit nieuw onderzoek van de International Union for .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts