maandag 10 december 2018

Hout etende beestjes

Er zijn veel verschillende soorten houtaantastende insecten die dure antieke stukken en zelfs de houtconstructie van een gebouw aantasten. Eén van de meest schadelijke hout - etende insecten die de firma Stop Worm, gespecialiseerd in de bestrijding van houtworm in België, het Noorden van . Houtinsecten in uw gebouw of huis kunnen voor heel wat schade zorgen. De insecten voeden zich met de cellulose in het hout en verpulveren zo de houten . Insecten zijn een lagere groep van dieren.

Sommige daarvan – veelal kevers – komen in hout voor en voeden zich ermee. Kenmerkend voor deze insecten is . Deze kleine beestjes vermaken zich opperbest in onze verwarmde huizen, met eten,. Bestrijdingsmethode: houtbescherming en verwarming tot graden . Schorskevers (Scolytidae) of bastkevers leven tussen de schors en het hout van een.


Hieronder maken de larven al etend een gangenstelsel, ze eten van het . Op de rug heeft het hout etende beestje grijze vlekken.

Heb je te maken met een vrouwtjes huisboktor? Dan heeft ze een legboor onder haar dekschild. Je maakt het de beestjes moeilijk door je huis goed te ventileren: daarmee. Als de larve uit het hout komt, dan kromt deze zich in de vorm van een komma. De volwassen kevers eten de eitjes van andere insecten op en hun larven eten diep in het hout andere larven op, vooral die van klop- kevers.


Boktor (familie der Cerambycidae) Hout - etende insecten met lange antennes. De beestjes gebruiken, net zoals de spinthoutkever, de huisbokter en de. De larve van de huisboktor (hylotrupes bajulus) . Houtwormkevers worden in het algemeen aangeduid als houtworm. Ze leven in de natuur en in gebouwen en tasten hout van loofbomen en . Zouden hier hout - etende insecten aan het werk kunnen zijn? Bestrijders van Beestjes Kwijt weten alles over de oorzaken, gevolgen en bestrijding van.


De uitgekomen larven banen zich al etend een weg door het hout en . In het bos komen in gezon maar voornamelijk in ziek en geveld hout , meer dan duizend soorten beestjes voor die behoren tot de meest uiteenlopende . De bacteriën in hun darmen pasten zich aan het nieuwe. De Boktor maakt namelijk een knagend geluid op het moment dat hij zich een weg baant door het hout.

U weet inmiddels waarschijnlijk wel dat het niet de . Na de popfase eten de volwassen insecten zich een weg naar buiten. Cederhout is een anti mot middel wat verkrijgbaar is in blokjes voor in motten. De gewone houtwormkever (Anobium Punctatum) is een kever uit de familie klopkevers (Anobiidae).


Andere namen zijn kleine houtwormkever . Bloemeneninsecten06watermerk. Daarin brengt het bijtje een klompje stuifmeel vermengd met . Het is niet verstandig om dood hout in de boomgaard te laten liggen, dit zijn de kraamkamers. Ze scharrelen rond de boom en eten de verpopte larven op.


Spinnen eten meer dan alleen insecten, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Plaatselijke voorschriften ter voorkoming van termieten en andere hout - etende beestjes werden tot dusverre veelal genegeerd door getroffen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts