maandag 2 maart 2015

Bloeitijd gouden regen

Gouden Regen : bloeit met grote goudgele hangende vlinderbloemtrossen. Helaas duurt de bloei maar kort. Voordat je het beseft, is de grond onder de boom . In het wild groeit de goudenregen in Midden- en Zuid-Europa. Jammer is wel dat de uitbundige bloeiperiode (mei – juni) na circa drie weken voorbij is.


De Gouden regen is een kleine boom, tot meter hoog.

Laburnum anagyroides, de gewone goudenregen , kan een hoogte van 5-m bereiken. Je Blauwe regen bloeit niet, hoe kan dat? Je kunt de bloei stimuleren door de plant goed te snoeien.


De gewone goudenregen is een kleine boom, te herkennen aan groene twijgen met drietallig bla dat aan de onderzijde behaard is. Als u de Laburnum ( Goudenregen ) wilt snoeien, kunt u dat het beste na de bloei in juni doen. Als u deze struik namelijk voor de bloei zou snoeien, kunt u per . De Laburnum met de zeer toepasselijke Nederlandse naam Gouden regen is.


Laburnum getopt wat een stimulans is om nieuwe bloeischeuten aan te . Maar het voorjaar komt eraan!

En dan is daar die overdadige bloei van de goudenregen. Hoe en wanneer moet je de Gouden regen snoeien, wat is de beste standplaats, welke verzorging. Na de bloei verschijnen zaaddozen met zwarte zaden. Het onderhoud en het snoeien van een de blauwe regen ? Je wilt een blauwe regen snoeien?


Plantencentrum MarĂ©chal geeft je uitgebreid advies! Breng je Blauwe regen in optimale conditie door onderhoud van de dragende. Na de eerste grote bloei van de bloemen gaan de stokken in . Bloeiwijze Goudenregen Blad en stam van de Goudenregen.


Goudenregen schittert in de lente door zijn rijkelijke bloei met heldergele, hangende bloemtrossen van soms wel 30cm lang. Wisteria floribunda 'Rosea' produceert in juni prachtige, hangende trossen met zachtroze bloemen, die heerlijk ruiken. Nederlandse naam, Gouden regen.


De bladeren zijn drietallig, . Latijnse naam, Laburnum wat. Standplaats, Zon en half schaduw. De Wisteria Floribunda Rosea, of roze regen.


Deze bloei is dan wel veel minder uitbundig dan de eerste bloeiperiode in mei en juni. De nederlandse naam is Bastaardgoudenregen , familie van de Fabaceae. Het Online Warenhuis voor al uw Tuin.

De uitgebloeide bloeiwijze van het vorige bloei -jaar mag men dan ook wegknippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts