woensdag 4 maart 2015

Co2 uitstoot vlees

Dat is vergelijkbaar met de uitstoot van pluimveevlees. Is een kleine carbon footprint. CO- uitstoot (ton CO2) als het volledige . Het gebruik van mest en kunstmest op het land leidt ook tot de uitstoot van lachgas.


Zowel lachgas als methaan zijn veel sterkere broeikasgassen dan CO2. Gaat dit ook op voor andere soorten vlees ? De productie van vlees en zuivel trekt een zware wissel op het milieu en het. Duurzaamheid is een centraal onderwerp op de website technischwerken.


Een enkele cheeseburger kost 5. Dat is dus ongeveer evenveel uitstoot als een halve liter . Wij zochten het voor jullie uit! Mark Soetman zette er een aantal op een rij. Ten eerste, als het over vlees en het klimaat gaat, gaat het eigenlijk. Milieu Als alle Europeanen samen hun vlees- en zuivelconsumptie zouden halveren, zou de agrarische gasuitstoot afnemen met tot 40 . Vlees is slecht voor het klimaat. Dan bespaar je 8kilo COper jaar.


Dat is evenveel als je koelkast met vriezer in zes jaar tijd aan broeikasgassen uitstoot , rekende Milieu . De discussie over vleesproductie wordt in Duitsland intensief gevoerd. Als je de uitstoot van broeikasgassen wilt beperken is vlees de minst goede keuze. Zoals iedereen wel weet is de uitstoot van COerg nadelig voor de opwarming . Per jaar eet de gemiddelde Nederlander kg vlees , oftewel meer dan 2gram vlees per persoon per dag. Door twee dagen per week geen vis of vlees te eten ben je al aardig op weg.


We gaan je niet vertellen dat je nooit meer vlees mag eten. Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1. De melk die we drinken zorgt voor de uitstoot van broeikasgas. Je kan er daarom voor kiezen niet iedere dag vlees te eten. Rundvlees van vee dat speciaal voor het vlees wordt.


Want vlees eten is slecht voor het milieu, zo weet iedereen. In het kort: vlees en vis eten weegt zwaar op je ecologische voetafdruk omdat er niet enkel veel broeikasgassen worden uitgestoten maar ook door het hoge . We weten dat vlees eten slecht is voor het milieu. Waar zit de hoogste uitstoot binnen de foodsector?


Klimaat COvlees voeding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts