dinsdag 3 maart 2015

Wespen

De gewone wesp wordt tot mm lang en is stereotiep gekleurd in zwart en geel. De soort lijkt veel op de Duitse wesp , maar de Duitse wesp onderscheidt . Pagina met alle informatie over wespen , wespennest de hoornaar en wespensteken. Kijk nu en kom alles te weten over wespen en de hoornaar.


Het gif in wespen bevat een feromoon dat ervoor zorgt dat andere wespen agressiever worden.

Probeer geen wesp te doden in de buurt van . De wespen die in de zomer overlast geven zijn werksters. Zij vliegen uit om eten te verzamelen als het wespennest is volgroei meestal eind juli. Maar hartelijk worden ze niet ontvangen. De geel-zwarte zoemers zien er mooi uit, maar kunnen pijnlijk steken en voor veel overlast zorgen.


Zit je lekker op het terras, krioelt het er binnen de kortste keren van de wespen. Deze zomer wordt er een hardnekkige wespenplaag verwacht.

Maar wat kun je het beste doen om jezelf. Een punt van irritatie voor velen in de zomer: wespen die op jouw lekkere drankje of hapje af komen. Dit betekent heel wat problemen, want wespen kunnen erg agressief uithalen en meermaals steken wanneer hun nest wordt bedreigd. Als u het wespennest wil . Hartstikke fijn, al dat mooie weer, maar het betekent ook dat er veel meer wespen zijn dit jaar. Wespen zorgen voor grote overlast.


De beestjes zoemen nu al hinderlijk rond in de . Ter bestrijding van vliegende insecten zoals vliegen, muggen, motten en wespen , alsmede verscholen levende insecten zoals klanders, meelkevers en . Hoornaars en andere wespen horen tot de sociale insecten. Vertrouw steeds op een erkende specialist om het wespennest te verwijderen, doe dit nooit zelf, een wesp kan erg agressief reageren en steekt veelvuldig. Wat is het verschil tussen wespen , bijen en hommels?


Wanneer bouwen wespen hun nest? Waar bouwen wespen hun nest? Wat te doen bij een wespensteek?


Je leest er alles over in deze blog: wespensoorten, wespenplagen, . Ze zijn er weer, de wespen en erg talrijk zelfs deze zomer.

Brandweerkorpsen kunnen de oproepen om wespennesten te verdelgen nauwelijks . Door het warme en droge weer zijn het er veel meer dan voorgaande . Er leven een twintigtal wespensoorten in Europa. Levend in kolonies, kunnen de sociale wespen , zoals de gewone wesp en de Duitse wesp , best hinderlijk zijn. Nog even en dan is de overlast van wespen op zijn toppunt. Na een droog voorjaar en een hete zomer, komen de wespen nu op onze . De telefoons bij bedrijven die wespen bestrijden, staan roodgloeiend.


De voorspellins is dat in de maanden augustus en september veel meer . Een paar tips om geen last van ze te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts