vrijdag 3 juni 2016

Bereklauw blad

De gewone berenklauw (Heracleum sphondylium) behoort tot de. Ze is verwant aan de gewone berenklauw , maar veel groter. De plant heeft klauwvormige bladeren.


De kleine bereklauw loopt uit met ronde bladeren. Later in het jaar worden deze gepunt en wat groter.

Deze bladeren zijn als het ware behaard. Het zijn ook deze bladeren waar de plant zijn naam . De enorme bladeren zijn behaard en de stengel is roodgevlekt. De bloemen zijn eveneens . Het is een grove plant met behaarde veerdelige bladeren die met een grote schede aan de gegroefde stengel zitten. Aanraking met de plant kan irritatie van de . Dat vindt bioloog Geert Alkema.


Berenklauw is een forse plant met gevaarlijk scherpe bladpunten.

Op de bladeren staan haartjes die de huid sterk irriteren met zelfs . Waarom de reuzenberenklauw verwijderen? Als je per ongeluk berenklauw hebt aangeraakt, voel je in eerste instantie niets. Je blote been schuurt langs de grote bladeren. Grote kans dat je lieveling in handen van de berenklauw.


De reuzenberenklauw heeft forse bladeren die langer zijn dan een meter en . Reuzenberenklauw blad - origineel door Farbenfreude. Deze plant heeft een stevige stengel en grote bladeren. Was dat gewoon door aanraking van het blad ? Vaak geeft het pas problemen als je met je bereklauw -huid in de zon komt. Gewone berenklauw , blad geveer . Afwisselend geplaatste, getande bladeren , zonder steunblaadjes, de bladeren kunnen op. Verwarring mogelijk met de gewone berenklauw : tot 2m hoogte,.


De soort is te verwarren met gewone berenklauw. Bijzonderheden: Ook bij mensen ontstaan huidirritatie en blaren na contact met bereklauw. Jonge bladeren veroorzaken veelal geen problemen.


De onderste bladeren zijn enkelvoudig en ondiep gelob waarvan het.

Zijn rauwe enorme bladeren die als een soort berenklauw uit de grond komen rijken, zijn ruw behaarde lichaam, stevige deels roodaangelopen stengels, . Acanthus- bladeren zijn in de oudheid veel gebruikt als decoratief symbool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts