maandag 12 december 2016

Hoe verzorg je een stoma

De verdere verzorging hangt af van uw soort stoma. Wij leggen stap voor stap uit hoe u uw stoma kunt verzorgen. Ook zijn er filmpjes waarop u kunt zien hoe de . Ze laten u zien hoe u de stoma kunt verzorgen.


Op dit deel van de site kunt u nalezen hoe u een stoma verzorgt.

Het verwisselen van (de huidplaat met) het zakje wordt uitgelegd en ook het legen of . Verzorg de stoma wanneer de productie minimaal is. De verzorging van het stoma is iets wat je moet leren. Hoe ziet deze verzorging eruit?


Hoe kun je een stomazakje verwisselen? Al verwacht je het misschien wel, met een stoma verandert er eigenlijk niet zo heel veel in de dagelijkse verzorging. Maar voor alles geldt: hoe vaker je iets doet, hoe gemakkelijker het gaat. Waar verzorg je je stoma ?

Om u vertrouwd te maken met het verzorgen van uw stoma en het verwisselen van uw stomamateriaal hebben we . Voor de stapsgewijze manier van verzorgen verwijzen wij u graag naar de brochures die u in het Jessa Ziekenhuis kan krijgen of hier kan downloaden. Hoe verwissel ik een stomazakje ? Met een stoma neemt uw dagelijkse verzorging meer tijd in beslag. Maar hoe meer u eraan gewend bent, hoe makkelijker het gaat.


Bespreek met de verpleegkundige hoe uw huid eruit ziet. Een dikke darm stoma is een kunstmatige uitgang voor ontlasting en wordt ook. U kunt bij de gemeente navragen of er een vergoedingsregeling is en hoe u . Ontbrekend: verzorg Verzorging van een darmstoma - Kanker.


Video van Medisch Spectrum Twente, waarin te zien is hoe u een colostoma. En hoe verzorg je een stoma het best? Een stoma is een kunstmatige uitgang voor ontlasting of urine. Wie mag een stoma verzorgen?


Wanneer verzorg je een stoma? Welke benodigdheden heb je nodig? Toch is het goed om erop voorbereid te zijn. U hebt gezien hoe de huidplaat wordt verschoond (tweedelig).

Was de huid rond de stoma met een zeepvrij wastablet of neutrale zeep (vb. PHEucerin of EUbos).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts