donderdag 8 december 2016

Kalveren spenen

De krachtvoeropname bij kalveren moet de laatste dagen voor het spenen op tot kilo per dag liggen. Daarmee voorkom je groeivertraging na het spenen. Spenen van kalveren in twee stappen diervriendelijker.


Een groep onderzoekers uit Canada en de Verenigde Staten heeft gekeken naar gedrag en groei bij. Kalveren zijn op verschillende manieren te spenen.

De meest voorkomende manier is het kalf weghalen van de moeder om die vervolgens in een aparte ruimte . Controleer regelmatig de aanmaak- en verstrektemperatuur. Voer de kalveren met een eigen speenemmer en reinig dagelijks de emmers en de spenen. Langer en meer melk voeren zorgt voor de beste levensproductie.


Succesvol spenen voor een kortere jongveeopfok. Waarom voeren we onze kalveren. Eerder spenen van kalveren en hogere drogestofopname uit granen stimuleert de groei van uierweefsel.

Breed assortiment losse spenen voor kalfjes. Eenvoudig online te bestellen. Dus is het belangrijk dat het spenen van melk naar vast voedsel zo soepel mogelijk verloopt . Spenen dient in stappen te gebeuren, zodat kalveren gewend raken aan het afhankelijk zijn van vast voer.


Het Sprayfo-voerschema houdt hier . Een goede en regelmatige voedselverstrekking voorkomt veel problemen bij uw kalveren. Ook geeft een goede voeding voor kalveren de dieren . De pasgeboren kalveren worden een tijdje in hun eentje gehuisvest en daarna in. Een andere optie voor geleidelijk spenen is de pleegmoeder.


Melkbar voor kalveren spenen. Voordelig bij Landbouwwinkel. KALVEREN SPENEN MET MINDER STRESS. De kalender kondigt alweer het naderende einde van de zomer en het begin van de herfst aan.


Het aanbieden van water vanaf dag drie en . In de praktijk blijkt dat het kalf loeit als het zou wil- len zogen.

Afhankelijk van de huisvesting . Een kalf dat bij de moeder is weggehaal krijgt de biest uit een ( speen )emmer te drinken. Na het kalven komt de gewone melk op gang. Informatie om de groei en gezondheid van kalveren in de eerste weken te verbeteren.


Een goede pensontwikkeling is van belang, omdat het kalf na het spenen volledig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts