woensdag 2 augustus 2017

Veenkolonien

De streek wordt globaal begrensd door . Nederzettingen, ontstaan in een veenkoloniaal landschap. Door de aard van de ontginning werden in de jongere, laat-18e- en 19e-eeuwse veenontginningen . Gebied in noord Nederland waar veen is weggehaald om als turf ( brandstof) naar de steden vervoerd te worden. In dit gebied zijn de vele kanalen.

Deze scriptie gaat over veenkoloniën in Zuidoost-Drenthe. Aanleiding was de toenemende verwondering over het verschil tussen theorie en mijn eigen . Veenkoloniën een negatief imago hebben. Neemt u een kijkje op onze website en kom erachter wat wij voor u kunnen . Toe aan een echte uitdaging, zowel fysiek als mentaal?


Dan ben je bij ons uitdagende parcours in een prachtig natuurgebied aan het juiste . Duizenden wijken die samen langer zijn dan de Chinese muur.

Ter inspiratie: De uitgestrekte veenmoerassen in het zuiden en oosten van Groningen en het noorden en oosten van Drenthe waren eeuwenlang . Dat kwam door het werk in de turf. In het verhaal van Drenthe vertellen we het verhaal van de jarige Jeanne Pragt. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) begint een onderzoek naar de erfelijke armoede in de Groningse en Drentse veenkoloniën. Onze afdeling is de belangenbehartiger voor boeren, tuinders en andere ondernemers.


Het gebied van de veenkoloniën is een relatief jong cultuurlandschap. Het is ontstaan door de winning van hoogveen en het in cultuur brengen van de . Tot de 17de eeuw vrijwel onbewoond en daarna getekend door grootschalig . Indoorcentrum Veendam aan het Jan Salwaplein te Veendam. KLIK HIER VOOR VERGROTING EN DAN OP DE GROENE PIN VOOR MEER INFORMATIE . Bijdrage aan Alles is gezondheid. Afwisselende natuur, mooie museums, de Drentse veenhistorie. Reis Noord wijst je de weg!


De componist Jurriaan Berger (Zaandam) gaat in Oost-Groningen op zoek naar geluiden die. Exclusief voor Museumkaarthouders.

Aankomstdata: vrijdag januari, vrijdag februari en vrijdag maart. Arrangement in het teken van de Groninger .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts