donderdag 2 juli 2015

Mieren in beukenhaag

Mieren kunnen zowel binnenshuis, als op het terras en in het gazon voor heel wat overlast zorgen. In huis komen ze uit allerlei spleten en kieren, op het terras . De beste bescherming tegen mieren is preventie, dus er voor zorgen dat ze niet opduiken. Ontdek hier tips en tricks om mieren te vermijden of te verdelgen.


De meest voorkomende plaag of ongedierte op beukenhaag is beukenbladluis.

Krullende bladeren, witte wasdraden en geel bruine vlekken worden hierdoor. Ik heb problemen met mijn beukenhaag (fagus sylvatica), er zijn intussen al. Op de stam zitten mieren en - waarschijnlijk - luizen. Mijn beukenhaag van ong jaar ousterft op enkele plaatsen deels af. Ook zijn mieren dol op honingdauw en daarom zijn ze vaak te vinden op plekken waar veel luizen zitten.


Bijvoorbeeld in een beukenhaag. Als u last heeft van mieren is er een plantaardige oplossing voor uw probleem. Als er goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel, boerenwormkrui of bieslook .

Huishoudexpert Emile Bode geeft antwoord op de vraag van Cora Buursen uit Nieuw-Vennep: Hoe kom. Mieren vervullen in de natuur een nuttige taak, maar in uw keuken of kantine kunnen ze flinke schade aanrichten. De bekende lange colonne mieren schuifelt af . In onze beukenhaag zag ik van de zomer op de stam allemaal mieren zitten, na inspectie op luis zag ik niets op de bladeren. Als je aan de onderzijde van de bladeren van een beukenhaag een wasachtige.


Dit is een suikerachtige vloeistof waar dan weer mieren en soms ook wespen . Mieren zijn er dol op, maar op de honingdauw ontwikkelt zich vaak zwarte roetschimmel die verdere fotosynthese – en dus ook de groei van de plant – remt. Controleer nu reeds de beukenhaag op beukenbladluis. De luizen gaan ook een honingachtig vocht afscheiden, wat dan weer mieren gaat . Craesus alniastri (Waarnemingen : 1).


Boommier - Lasius brunneus (Waarnemingen : 1) . Ecostyle Mierenpoeder bij Tuincentrum. De beukenbladluis verpest uw beukenhaag , dus is het slim om vroeg in het. Om mieren te verdelgen, moet het product tot in het hart van het nest geraken. Zie je een heen- en weergeloop van mieren op een plant, dan zal je ook zo goed als zeker.


Mieren eten immers de suikerachtige afvalstoffen van bladluizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts