vrijdag 30 december 2016

Bijennest in boom

Dagelijks wordt er wel een imker opgetrommeld om ergens een bijenvolk uit een boom , struik of vuilnisbak te halen. Bij het zwermen verlaat ongeveer de helft van de bijen , bestaande uit een koningin, vele. Alleen als ze een zeer beschutte plek vinden zoals een holle boom , . We zoeken namelijk een imker want we zitten met een bijennest.


Bijen hebben het de laatste decennia moeilijk! Daarom hebben wij uw hulp nodig!

Als u een bijenzwerm vindt bel dan naar een van . Bijenzwerm of bijennest in Brasschaat, in Wijnegem,. Contacteer een imker in de buurt voor het verwijderen van het bijennest of zwerm. Bijen zijn belangrijk voor onder meer de voedselproductie. Door bestuiving van veel wilde planten zorgen bijen bovendien voor biodiversiteit . Je komt je tuin in en ziet plotseling een tros bijen aan een struik hangen.


Wat doe je als je een bijen - of wespennest vindt in je tuin? Vroeger maakten honingbijen hun nest in holle bomen en rotsspleten. De bijennest hing boven een tuin van een woning aan de Joost van.

De imker heeft het nest, met daarin de Koningin, uit de boom gehaald. Als een deel van een bijenvolk uitvliegt, zuigen de bijen hun maag eerst. De bijen op de foto van Jeannet Hazelbag hebben geen holle boom.


Bijenvolken leven in holle bomen of spleten in de muur. Imkers vangen zwermende bijen en plaatsen ze in bijenkorven of bijenkasten. Het bijenvolk woont ongestoord in een holle boom. Aan het hoofd van het bijenvolk staat de koningin.


De koningin is de moeder van alle bijen. Bijen bouwen hun nest in een donkere afgesloten ruimte, zoals een holle boom. Hoe bouwen bijen hun nest?


De was voor de raten wordt gemaakt in het . Als er niet genoeg stuifmeel in het bijennest aanwezig is worden ze verwijderd. In de vrije natuur leven bijen op beschutte plekken zoals in holle bomen en . ARNHEM - De brandweer heeft maandagavond op de Verenwei in Arnhem met een hoogwerker een groot bijennest uit de boom gehaald. De brandweer heeft woensdagmiddag een imker geassisteerd bij het verwijderen van een bijennest uit een boom aan de Joost van den .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts