woensdag 28 december 2016

Tractor rijden zonder rijbewijs

Om op de openbare weg op een tractor te rijden heeft u een trekkerrijbewijs nodig. Op eigen wegen en akkers is het rijbewijs niet verplicht. Ontbrekend: zonder Mag je als je vader boer is tractor rijden zonder rijbewijs - Startpagina. Deze personen kunnen zonder rijbewijs trage voertuigen besturen en.


Trekkerrijbewijs, Tractor , trekker t-rijbewijs, rijbewijs.

U kunt wel zonder rijbewijs op bijvoorbeeld een akker of eigen terrein rijden. Het blijft wel mogelijk om zonder rijbewijs op bijvoorbeeld een akker rijden. De rechtbank heeft de 28-jarige Steven D. Aalter veroordeeld tot zes maanden cel en een jaar rijverbod voor rijden zonder rijbewijs. Je hebt een zogenoemd trekkersrijbewijs nodig.


Deze kun je pas halen vanaf je 16e. Je mag zelfs op de openbare weg trekker rijden zonder tractor rijbewijs. Je mag echter geen arbeid in dienstverband verrichten en rijden op .

Deze bestuurders zouden een tractor bestuurd hebben die gebruikt werd voor ander vervoer. Omdat een landbouwvoertuig dat niet sneller kan rijden dan de wettelijk. Zij mogen dit voertuig dus besturen zonder rijbewijs. Tuurlijk kan de trekker wel rijden zonder rijbewijs.


Wat zijn de boetes van nu als je zonder rijbewijs in belgie rijd met een tractor ? Wie moet houder zijn van een rijbewijs geldig voor de categorie G? De houders van een rijgetuigschrift voor landbouwtractor zijn . Vanaf juli is een T(trekker)- rijbewijs verplicht voor het rijden op een tractor op openbare wegen. Dus wie gaat er binnenkort mee een rondje rijden ? Voor juli mocht iedereen van jaar en ouder zonder rijbewijs met een trekker op de openbare weg rijden. Voor het besturen van een tractor is die harmonisatie er echter niet.


Je Nederlandse T- rijbewijs is dus niet zonder meer geldig in andere EU-landen. Maar zij mogen straks met hun G- rijbewijs niet in Nederland rijden. Men mag echter wel zonder rijbewijs op een akker rijden.


Echter staat in die Wegenverkeerswet duidelijk gesteld in artikel ( rijden zonder rijbewijs ) dat dit op . Dit is zo gesteld in de Wegenverkeerswet. Aalter is veroordeeld tot zes maanden cel en één jaar rijverbod voor het rijden zonder rijbewijs.

Kinderen rijden thuis vaak op de trekker. Het is dan niet meer mogelijk om zonder rijbewijs met voertuigen. Je mag met het G-rijbewijs ook met tractoren rijden van het type Tb, de. Iedereen die op een tractor wil rijden moet een T- rijbewijs halen. Bekijk ook waarom het tractor rijbewijs verplicht is.


Voor wie al een tractorcertificaat of een . C-rijbewijs zijn opgenomen. Met de invoering van het T-rijbewijs is het niet meer toegestaan om zonder rijbewijs met (vooralsnog) ongekentekende voertuigen op de openbare weg te rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts