maandag 19 december 2016

Koeien bekappen

Dieren met hoeven/klauwen die in gevangenschap gehouden worden moeten regelmatig bekapt worden. Dit geldt dus bijvoorbeeld voor koeien , paarden en . Het gewicht wordt dan niet evenredig verdeeld over de klauwen. Ook wanneer de koe kreupel loopt, en dus een poot minder gebruikt, moet ze worden bekapt. Het verzorgen van klauwen bij koeien heeft verschillende voordelen.


Het bekappen van klauwen verlaagt het risico op verschillende klauwziekten. Problemen met klauwen zorgen namelijk voor problemen bij de productie van de koe. De klauwen van rundvee dienen dan ook tot keer per jaar bekapt te . Afhankelijk van de hoeveelheid koeien kunnen we door gebruik van een tweede klauwverzorger grotere koppels probleemloos bekappen in een dag!


De bekapbox maakt het mogelijk dat twee klauwbekappers tegelijkertijd één koe kunnen bekappen , dit verkort de verblijftijd van de koe in de box, waardoor . Een klauwverzorger zal sneller langskomen om een paar koeien te behandelen en snel te bekappen als de veehouder een eigen klauwbekapbox heeft. Koeien bekappen AGRI NL. Demonstratie Klauwbekappen van koeien door Gerwin Cnossen. Bekijk zijn gelijknamige website voor.


Op deze manier worden elke winter ongeveer 5koeien. Haha Nou dat vinden de medebokkers vast leuk. Muaha Njaa, heel informatief enzoo dus wie een koe wil bekappen : Kijk dit Filmpje!


Ook bij de koeien moeten met regelmaat de klauwen verzorgd worden. Er zijn dan ook mensen die daar hun vak. Berichten: 71: Woonplaats: tussuck-creek new zealand: Beroep: . Protocol bekappen van de melkkoeien.


Contact in geval van nood 06-. Voorbereiding voor het bekappen. Hier ook euro/stel,euro vierkant bekapt. Geen arbeid eraan, bekapper komt met man, koeien in lange fuik langs voerhek.


Werkt prima,minimaal overlast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts