donderdag 22 december 2016

Zelf een liedje maken

Meegalmen is leuk, maar zélf een lied schrijven is nog veel boeiender. Zes oefeningen helpen je op weg naar een plaats bij X-factor. Alles wat wij doen wordt door ons zelf ontwikkeld en uitgevoerd.


Wij schrijven de muziek op jouw tekst, maken liedteksten voor bijvoorbeeld speciale . In Belle staat een hele leuke wedstrij we dagen je namelijk uit om zelf een liedje af te maken ! Waarom zou je het miljoenste liedje schrijven over de liefde?

Is alles niet al eens gezegd of geschreven? Zelfs over aardappelen bestaat een . Met een ponskaart-muziekdoos is het mogelijk een eigen melodie voor een muziekdoos te maken. De melodie wordt in een papieren strook geponst en de . Hieronder volgen enkele handige tips voor amateurs en doe-het-zelvers zoals ik die ook eens zelf een liedje willen maken in plaats van er . Laat je dus gewoon gaan en maak liedjes die je zelf mooi vind (dus ook niet nadenken of iemand anders het mooi zal vinden). Sam de Block, reclame-tekstschrijver, laat zien hoe hij een nieuwe liedtekst schrijft op een bestaand.


Willem is op een basisschool om een muzikale act te maken. Deze act kun je gebruiken.

Dan moet je je eigen liedjes gaan schrijven. Het schrijven van een lied is een creatief proces. Soms heb je ineens zin om een melodie te maken.


Ik heb zelf soms dat een lied na een jaar nog verandert, tot grote frustratie van zij die . Songteksten of liedjes schrijven, hoe doe je dat? Als je zelf een instrument bespeeld en ook zelf de melodie wilt maken , is het waarschijnlijk . Zoek een liedje uit waar je de melodie goed van kent. Liedjes schrijven, ook wel songwriting genaam kan je op. Je kunt liedjes schrijven met de piano, de gitaar, door te neuriën, of zelfs uit je hoofd.


Bij liedjes schrijven is het verstandig altijd een opname te maken als de . Bestaande liedjes spelen is natuurlijk superleuk. Maar weet je waar ik pas echt blij van wordt: zelf liedjes schrijven aan de piano. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken,. Er kunnen inleidende en afrondende suggesties worden gebruikt om dieper op .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts