vrijdag 11 mei 2018

Nijlgans kuiken

De kuikens worden direct na het uitkomen naar het water geleid. De nijlgans , vosgans of Egyptische gans is een tamelijk bontgekleurde. Dan moet deze gans actief worden . Inmiddels is de nijlgans niet meer weg te slaan uit Nederlandse natuur- en weidegebieden en stegen de aantallen enorm.


Komt vooral voor in het westen en . Beste mensen, In het Noorderplantsoen in de stad Groningen broedt al zeker vier jaar een vast paartje Nijlganzen.

Nijlgans kuikens springen uit nest in een boom. Eentje wordt door een ekster gepakt, die een nest. In de winter is procent voldoende. Het voer dat aan de kuikens van de nijlganzen gegeven kan worden, dient een eiwitpercentage te bevatten van ongeveer . Soms gaat het zo ver met zijn kwaadaardigheid dat hij de kuikens. De witte gans bleek enkele jaren geleden door.


Ik heb nog nijlgans kuikens van enkele weken oud. Nijlganzen te zijn opgevoe vermoedelijk omdat een Soepgans een ei in .

Het zijn zeer rustige ganzen. Deze lopen al enkele weken buiten. Ik vraag voor een nijlgans kuiken 4. Op film heb ik wel eens kuikens van brandganzen van de rotsen . Het kuiken logeert hier inmiddels anderhalve week en eet goed van de Sivo Start. In het Noorder- plantsoen zat in de jaren negentig van de vorige eeuw jarenlang een broedpaar. Ze brachten regelmatig jongen groot, . Typeringen van de nijlgans , de bekendste exoot van ons land.


De verzorging van de kuikens is perfect en gebeurt door beide ouders. Eén kuiken ziet er duidelijk anders uit dan andere vier. Sinds vorige week hebben we een nijlgans kuiken te logeren.


Hij was van meter hoog uit een dakgoot gevallen en rende daarna de weg op. Beide kuikens groeiden voor- spoedig op. Beschrijving: foto van nijlgans kuiken.


Deze pin is ontdekt door Jeannette ter Haar. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Het paartje nijlganzen in het kromslootpark zwemt parmantig rond met hun jong zijnde slechts kuiken maar toch met volle . Paul Vancraybex to Natuurpunt.

Image may contain: outdoor. Ogenschijnlijk uit het niets gaat de zwaan achter het kuiken van de nijlgans aan. De zwaan krijgt het donsje te pakken, grijpt hem onhandig .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts