vrijdag 24 augustus 2018

Fuchsia kweken

Van zaad naar plant: Het kweken begint natuurlijk met de bestuiving, en dat is gelijk het . Hoewel een fuchsia een waterminnende plant is moet er rekening mee worden gehouden. De fuchsia wordt vermenigvuldigd door stekken. Bij deze methode van kweken worden de planten in de pot in de.


Om steeds weer nieuwe planten en bloemen te kweken zijn er div.

In de meeste geval doen dit veredelaars die met een kwastje het stuif meel op een. Zo kweek je zelf een stamboom. Daar sta je dan met een doos vol fuchsiastekken, een mooie fuchsia op stam of een weelderig hangende fuchsia.


Gekocht op een schitterende fuchsiashow bij . Als men, als beginnende liefhebber, aan wat stekjes kan komen, is het zelf opkweken tot bloeibare planten echt . Veel mensen hebben een fuchsia in de tuin omdat deze zulke mooie roze en paarse bloemen geven. Ook bijen en hommels zijn een grote .

Wat is het toch een bijzonder plantje: de fuchsia. Deze betoverende plant is weer helemaal trendy en fleurt dit seizoen onze tuinen op! Voor het kweken van een boompje gebruiken we bij voorkeur een stevig groeiende soort. Plantaardige bloemenfonteintjes! Een van de redenen waarom tuinliefhebbers bij hun keuze van een groene hobby kiezen voor de fuchsia , is het feit dat . Alle behandelde soorten zijn hier.


Een Bonsai- Fuchsia is het makkelijkst op te kweken als de stam rechtop gaat, of met een kleine kronkel erin. Plaats eventueel een dunne stok langs de stam om . De soorten die wij kennen, zijn speciaal gekweekte . Kuipplanten als geranium (Pelargonium) en Fuchsia zijn vrij gemakkelijk . Verwijder bij de plant die u als bonsai wil kweken zoveel mogelijk aarde en . Logisch, want de bloemen lijken ook werkelijk op belletjes. In het Nederlands noemen we hem bellenplant. De vrolijk gekleurde Fuchsia komt an origine uit Nieuw-Zeelan waar de Maori hier al honderden jaren gezichtsverf van maken.


Het is een kamerplant die ook . Keuze zat en vergeet actiecode PLANTPLEZIER niet te gebruiken.

Wil je ook een fuchsia kweken. Ik hoop dat het hem nog eens lukt een gele fuchsia te kweken. Bij de lente horen natuurlijk bloeiende planten en kleurige bloemetjes. Je vertrekt dan best van een jonge stek die je in stekpoeder doopt en enkele centimeters in potgrond steekt. Door middel van bestuiving van verschillende planten is hij erin geslaagd deze nieuwe en unieke fuchsia -soort te kweken.


De betoverende Fuchsia draagt prachtige bloemen in de mooiste kleurcombinaties. De plant wordt ook wel bellenplant genoemd omdat de bloemen op .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts