dinsdag 14 augustus 2018

Takluis coniferen bestrijden

Het meest voorkomende probleem bij coniferen is takluis. Het schadebeeld is dat conifeerhagen langzaam maar zeker zwaar beschadigen. De Cipressen takluis kan ernstige en directe schade veroorzaken in cipressen maar ook bij andere coniferen of spar-achtigen.


De oorzaak is te vinden in de aanwezigheid van takluizen , Cinara spp. Hoe kun je takluis op coniferen bestrijden ? Zodra de eerste luizen zichtbaar zijn of de eerste tekens van bruine plekken optreden is het zaak om zeer snel in te .

Bestrijding van takluizen. Als de schade pleksgewijs begint met het vergelen en later afsterven van de twijgen dan betreft het een aantasting door takluizen. De coniferen vertonen gele plekken die later bruin worden doordat de beestjes . Takluizen veroorzaken bruine plekken bij coniferen. Bladluizen bestrijden is dan nodig ter voorkoming van bruine vlekken. De enige oplossing is chemische bestrijding en dan liefst zo snel . Omwille van de agressiviteit van deze takluizen komt een bestrijding van de plaag vaak te laat.


De takluis is 3-mm groot en heeft een peervormig model.

De nieuwe generatie Spruzit-R is te gebruiken voor lastig te bestrijden plagen als. Chemische bestrijding kan met Confidor in combinatie met Okapi. Bent u op zoek naar informatie over haagconiferen of Leylandii planten als . Nadat de eerste luizen zichtbaar zijn of de eerste tekens van bruine of kale plekken . Ook magnesiumgebrek in de grond kan bij coniferen tot bruinverkleuring leiden.


Voor de bestrijding kan een hoveniers- of boomverzorgingsbedrijf . Reeds bij de eerste waarnemingen moet men . Typerend voor deze ziekte is dat de coniferen van boven naar onderen. Een chemische bestrijding heeft alleen zin in een vroeg stadium. Tot deze familie behoren heel wat soorten waarvan sommige op loofbomen, en andere op coniferen voorkomen. Nog een vraagje: kan ik ze bestrijden en hoe? Gezien de relatief zachte winter zijn de takluizen als volwassen luis overwinterd en zijn bij de eerste warmte opnieuw actief geworden.


De onderzoekers raden af de coniferen te snoeien. Tegen de takluis helpt een bestrijdingsmiddel. Het snoeisel van taxus wordt gebruikt in de bestrijding tegen kanker. Oudere coniferen hagen zijn vatbaar voor takluis.


De hoogste kwaliteit Coniferen bij Tuincentrum. Een verscheidenheid aan coniferen voor iedere tuin!

Heb jij last van de takluis ? Ik heb gelezen dat dat schadelijk kan zijn voor coniferen en dat de takluis hardnekkig. Zo snel mogelijk bestrijden met chemische middelen. Overzicht bestrijdingswijze ongedierte.


De langpotige, zwarte luizen op de takken en stam goed raken. Helaas zijn de ziekteveroorzakende schimmels niet te bestrijden en lijkt het. Een andere boosdoener is takluis , Cinara fresai, die doet zich tegoed aan.


Volgens de onderzoekers is de brandende zon tal van coniferen te veel geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts