woensdag 22 augustus 2018

Shiitake gezond

De shiitake is een paddenstoel afkomstig uit China en Japan. In de Aziatische keuken wordt er dan ook veel mee gekookt. Shii-take behoort tot de lekkerste eetbare paddenstoelen in de wereld. Een goede vleesvervanger, de paddenstoel is immers heel eiwitrijk.


Shiitakes zijn zeer geschikt voor een gezond. In het onderzoek krijgen ruim vijftig gezonde proefpersonen gedroogde shiitake mee naar huis.

Gedurende de periode van het onderzoek aten . Vanwege de gezonde samenstelling wordt het dan ook steeds vaker toegepast als vleesvervanger in . Eigenlijk zijn alle (eetbare) paddenstoelen gezond. Natuurlijk als plantaardig eiwit. Veel meer plantaardig eiwit ten koste van . Verbindingen in shiitakes kunnen kanker helpen bestrijden, de immuniteit versterken en de gezondheid van het hart ondersteunen. Dit artikel legt alles uit wat u . Gezond is de shiitake alleszins : hij bevat tweemaal zoveel eiwitten als de gewone witte champignons en grote hoeveelheden kalk, ijzer, forfor en vitamine B en .

Lees hier over de Aziatische shiitake mushroom die vele voordelen heeft voor uw gezondheid en ook nog eens heel lekker smaakt. Sommige schimmels vermijden we, anderen eten we maar al te graag. Een fijne paddenstoel die bij elk menu past. Maar soorten als de oesterzwam, shiitake en cantharellen zijn ook vrij bekend.


Daarbij bleken de shiitake paddenstoelen, die in Azië al duizenden jaren als. Hoe eet je gezond koolhydraatarm? Extracten van sojabonen en shiitake paddestoelen, rijk aan de bioactieve stoffen genisteïne en daidzine, dat als GCP (Genistein Combined Polysaccharide) . De shii-take is niet alleen lekker, hij is ook gezond ! Uit onderzoek is gebleken dat deze paddenstoelensoort cholesterol- en bloeddrukverlagend werkt.


En lekker bovendien: champignons, oesterzwammen en shiitake , oftewel paddenstoelen. Paddenstoelen bevatten meer vitaminen B2 . Zeer eiwitrijk en het zou . Een heerlijk gezond kipgerecht, met Chinese kool, bamboescheuten, shii-take paddestoelen en gemarineerde kip. Serveer met vers gekookte rijst. Shii-take , maitake en reishi zijn bijzondere Japanse paddenstoelen vol gezonde stoffen.


Deze paddenstoelen zorgen voor een hogere weerstand en een . Of meer specifiek hoeveel vet, suikers en koolhydraten er in shiitake zitten? Deze hoeveelheid shiitake bevat gram eiwit en gram vet.

Daarnaast bevat shiitake gram. Wat is nou gezonde voeding? Wetenschappers uit Boston hebben onlangs onderzocht wat paddenstoelen nou precies zo gezond maakt, meldt de Duitse website Lifeline. Zin in een gezonde hamburger?


Bekijk het recept van Lili Genee: vegetarische hamburger van pompoen en shiitake. Op Vivonline kun je een heerlijke recept lezen met de shiitake. Een gezond wokgerecht met rijstnoodles, shiitake en knapperige bamboescheuten.


Lekker fris met bosuitjes en citroen. Door vier weken elke dag een portie shiitake te eten verhoog je de activiteit van afweercellen met. Aan het onderzoek deden gezonde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts