donderdag 14 juni 2018

Lavendel stekken in water

Maar qua lavendel heb ik gemerkt dat het ook eerder kan. In plaats van wilgenwater kun je ook de stekjes even in wat stekpoeder dopen . Stekken van Lavendel (Lavandula) : eind Juli tot begin Oktober. Begiet de stekken regelmatig met een beetje water.


Is je lavendel verwaarloosd en zien de planten er nu uit als treurige.

Vul vaasjes en flesjes met schoon water en zet de stekken erin. Lavendel en sneeuwbal (Viburnum tinus) zijn planten met houtige takken. De geur, de sierlijke blauwe bloemen, het grijsgroene blad: aan een lavendel is alles mooi.


Dat maakt er de keuze natuurlijk niet gemakkelijker op. De grond mag niet uitdrogen, maar lavendel kan niet tegen natte voeten, dus overdrijf niet! Oh en zorg ervoor dat de . In dit artikel informatie over lavendel en hoe je zelf eenvoudig lav.

Het stekken van lavendel vraagt niet zoveel werk, alleen wat geduld. Zelf lavendel vermeerderen? Lavendel : snoeien, stekken , plantafstan soorten, gebruik en toerisme. Je kunt de plant nu stekken ! Deze mogen elkaar niet raken en druk de grond goed aan, vernevel regelmatig water.


Lavendel is een leuke plant voor een schooltuin: hij kan tegen een stootje en de bloemetjes of zaadjes leveren geurend knutselmateriaal. Dus neem nu stekken en vermeerder op een goedkope en gemakkelijke manier je planten. Besproei de pot met water. Kruiden zoals lavendel , munt en rozemarijn laten zich gemakkelijk stekken. Gebruik bij voorkeur kopstekken.


Van munt kun je ook stekken. Als laatste methode van vermeerderen komt stekken aanbod. Hele liguster-, buxus-, of lavendelhagen kunnen op deze manier worden gekweekt. Spring naar Stekjes nemen van lavendel (zachthout of hardhout methode) - Stekjes nemen van lavendel.


Deze les maak je een stekkistje met lavendelstekken.

Snoei en verzorging van lavendel planten: Wanneer snoei je lavendel en hoe. Wij toppen de stekken en jonge planten op onze kwekerij regelmatig. Lavendel planten in potten moet je natuurlijk wel regelmatig water geven.


Planten vermeerderen: Stekken. Lavendel kan men vermeerderen door zaaien, afleggen of door het nemen van. Ook zonder stekpoeder, maar met goede potgrond en veel water , wortelen ze. Om te stekken wordt een stengeltop in de grond gestoken (vb. wilg, lavendel ). Een stek snij je onder een bladknoop af.


Vooral bij houtige gewassen is het . Dit artikel gaat over het Lavendel snoeien stekken en bemesten. Alles groeit nog krachtig, zodat je nu gezonde stekken voor volgend jaar kunt nemen. Het doel was om de verdamping van de stekken tegen.


Figuur 2: Snelheid van waterverlies voor lavendel en chrysant na behandeling met . Normaal zullen de stekken nog voor de winter geworteld zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts