dinsdag 19 juni 2018

Welke soorten bijen zijn er

Slechts enkele bijensoorten leven in volken maar er zijn vele soorten solitaire bijen. Tegenwoordig zijn er circa 20. Uit Nederland zijn 3soorten bijen beken waarvan de honingbij het bekendste is.


Soorten bijen , bijen herkennen, verschil tussen wesp en bij, verschillen tussen bijen en hommels,. Kan agressief zijn al zijn er heel wat zachtaardige rassen. Bijen zijn er in heel veel verschillende soorten , kleuren en maten.

Herken de verschillende soorten bijen. Kies hieronder uit de geslachten (genera) en ga verder tot op soortniveau ( species), om vervolgens te ontdekken welke relaties er allemaal zijn. Wees er op bedacht dat hiermee slechts een deel van de meer dan 350. Eenvoudige zoekkaart met goede tekeningen van bijensoorten die veel in tuinen.


Papieren versies zijn beschikbaar via EIS Kenniscentrum Insecten, zo lang de . Met sommige gaat het goe . Honingbijen wonen met elkaar in een volk. Ze maken een nest waar ze nectar opslaan in honingraten. De mannelijke darren, deze bevruchten .

We hebben ons hierbij specifiek gericht op de wilde bijen en hebben de door. Daarvoor hebben we simpelweg gekeken naar welke bijensoorten op welke. Voor het broed hebben honingbijen , hommels en solitaire bijen stuifmeel nodig. Momenteel zijn er circa 20. Met welke problemen hebben bijen zoal te kampen?


In Vlaanderen zijn er ongeveer 3soorten solitaire. Elke solitaire bijensoort heeft wel zijn eigen specialiteit en eigenaardigheid. Daarnaast zijn er nog verschillende soorten hommels met elk hun bezigheid.


De circa 3verschillende bijensoorten die in ons land voorkomen zijn. De hommel is er daar een van. Zonder bijen is het trouwens ook voorgoed gedaan met mosterd en koffie.


Hebben wespen ook een nut, of zijn ze er alleen . Maar hoe zit dat dan met wespen? Wilde bijen nestelen zich op hele verschillende plaatsen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten zandbijen , die allemaal een nest maken in de grond. Je hebt verschillende bijen : de koningin, de dar (mannetje) en de werkster.


Er bestaan soorten dansen: de rondedans en de kwispeldans. Hoeveel soorten bijen zijn er ? Er zijn honderdduizend darren voor koningin.

Is de bij een bedreigde diersoort ? Welke planten moet ik planten? De eerste vijf genoemde soorten zijn holenbroedende honingbijen. Hoe weten bijen in welke bloemen honing zit? Enkel wespen en hoornaars worden .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts