donderdag 14 juni 2018

Overlast

Bent u hier via een pagina in. Hondenpoep in het park, zwerfafval op straat, door wildplassers aangetaste muren of uw buurman die midden in de . Overlast veroorzaakt vaak stress of ergernis. Wat doet de politie tegen.


Bewoners die overlast ervaren, waarderen hun buurt meestal minder.

Snappen hoe overlastbeleving in elkaar zit, helpt bij de aanpak ervan. U hebt overlast van mensen, dieren, evenementen of werkzaamheden. Of u maakt zich zorgen over iemand in uw buurt. Uw melding kan niet anoniem, maar wij . Heeft u overlast van horeca, bouwwerkzaamheden, daklozenopvang of mensen in uw buurt? Meld het aan de gemeente Leiden.


Bij overlast is het belangrijk dat u eerst het gesprek aangaat met uw buren.

Misschien weten uw buren niet dat u last van ze heeft. Mijn buren veroorzaken overlast. Wanneer kan Eigen Haard mij helpen? Niet elke vorm van overlast wordt opzettelijk veroorzaakt . Maakt u zich zorgen om uw buren, neem dan contact op met het . Hier leest u wat het verschil is tussen hinder van uw buren, ruzie met uw buren en overlast.


U kunt ook lezen wat u zelf kunt doen om de hinder, ruzie of overlast. Probeer afspraken te maken om de overlast te beperken. Bijvoorbeeld op welke tijden uw buren piano spelen of tot hoe laat zij doorgaan met een verbouwing.


Ga het gesprek aan bij overlast in uw buurt. Buurtbemiddelaars en de wijkagent kunnen helpen. Melden bij gemeente of politie kan ook. Niemand zit natuurlijk te wachten op overlast. Spreek de buren aan op geluidsoverlast of neem contact op met de sociaal beheerders van DUWO.


Lawaai, stank en vuil in uw woonomgeving zijn vormen van overlast.

Het grootste probleem is vaak geluidsoverlast, maar ook hondenpoep en zwerfafval . Vaak zijn mensen zich helemaal niet bewust dat zij overlast veroorzaken. Door zo snel mogelijk met elkaar te praten, voorkomt u dat dingen uit de hand lopen. Woningcorporaties hebben steeds meer last van verwarde personen.


Geluidsoverlast, vervuiling, of andere vormen van overlast horen daar niet bij. Vaak lost een goed gesprek tussen buren al veel op. Wij helpen u ook graag om. Als huurder wilt u graag rustig wonen.


Een prettige relatie met uw buren of andere bewoners hoort daar ook bij. Helaas gaat dit niet altijd goed en ervaart u. In een stad komen veel vormen van overlast voor. Als er veel mensen bij elkaar wonen leidt dit soms tot ergernissen.


Gelukkig kunnen die vaak in onderling . Van overlast is pas sprake als u regelmatig hinder heeft van gelui rommel of stank. Denk bijvoorbeeld aan muziek die te hard staat, ruzies die u regelmatig .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts