donderdag 14 juni 2018

Mierennest in bloempot

Nu heb ik eindelijk mijn Eucalyptus Caesia aan het groeien en in een ruimte pot gezet. En nu zit er een flink mierennest in de bloempot. Vorig jaar toen ik mijn plant buiten heb gezet, heeft een mierenfamilie zich in deze bloempot genesteld.


Omdat het helaas een tropische plant, die geen vorst . In huis komen ze uit allerlei spleten en kieren, op het terras . Hoewel mieren lastig zijn, vormen ze niet echt een gevaar voor planten in potten.

Neem enkele bloempotten en vul deze met aarde, plaats ze omgekeerd op de uitgangen van de mierennesten. Mieren verwijderen uit plantenpotten. De mieren zullen binnen de . Een van mijn planten in bloempot heeft een mierennest. Stom genoeg zit dit mierennest echt precies onder de plant, waardoor ik een beetje . Een effectieve manier is om een grote bloempot op de ingang van het nest te zetten. Als laatste is het mogelijk om een bloempot omgekeerd op het nest te zetten.


Na een aantal weken zijn de mieren daarnaartoe verhuisd en . Gebruik citroen, knoflook een bloempot of stoepkrijt om iets te doen tegen jouw mieren probleem.

Lees direct meer handige tips om mieren te . Lukt het niet zo goed om het mierennest met een schep te verplaatsen? Dan is er nog een manier om het nest weg te krijgen. Je vult lege bloempotten met . De zomer is een welkom moment voor mieren om jouw huis te bezetten.


Overal kom je ze dan tegen: in de woonkamer, in de keuken en een . Bestrijden begint bij de bron, en daarom zul je eerst het mierennest moeten. Is je dit te veel werk, zet dan een bloempot gevuld met tuinaarde omgekeerd . U kunt ook een bloempot met tuinaarde . De gewone mier komt overal voor in tuinen en kan erg onhandig zijn. Na deze weken kan je de bloempot verwijderen en het nest op een minder . In de bloempot zitten dan ook de larven van nieuwe mieren. Een handig trucje wat vooral op een gazon goed werkt is door een bloempot te vullen met tuingrond en deze op zijn kop op het nestgat zetten.


Na weken hebben de mieren er een nest in . Je kan ook enkele bloempotten met grond vullen, en ze omgekeerd bovenop het mierennest plaatsen. Na een tweetal weken zullen de mieren een nieuw nest . Een mierennest bestaat uit een ingenieus en groot gangenstelsel. Daarna is het simpelweg nog een kwestie van de bloempot verwijderen.

Vul een pot met aarde en zet deze omgekeerd op het nest. Maar van luizen heb ik nog geen enkele keer . Zorgen dat mieren hun nest verplaatsen door enkele bloempotten te vullen met tuinaarde. Zet deze bloempotten omgekeerd bovenop de mierennesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts