woensdag 1 augustus 2018

Soorten zoogdieren

Dit artikel geeft een uiterst onvolledig en willekeurig gekozen overzicht van de soorten van zoogdieren. Zie ook de Lijst van zoogdieren naar familie, die alle . Sommige soorten van zoogdieren houden een winterslaap, zoals een egel, hamster, vleermuis en de slaapmuis. De vleermuis en slaapmuis . Hieronder vindt u een alfabetisch overzicht van alle soorten zoogdieren waar uitgebreide informatie van beschikbaar is op onze website.

Het is moeilijk om te zeggen hoeveel soorten zoogdieren er exact zijn. We kunnen er immers niet zeker van zijn dat we ze allemaal . Totaal zijn er ongeveer 5. Het soort heeft als enige een vacht, waardoor . Ruim 1soorten zoogdieren zijn geschikt om als huisdier te worden gehouden. Home Natuurinfo Soorten herkennen Zoogdieren.


Wilde zoogdieren ontmoeten in de vrije natuur is altijd een fantastische ervaring.

De positieflijst zoogdieren is uitgebreid tot 1soorten die definitief als huisdier gehouden mogen worden. Mammalia - Benaming voor de eerste klasse van gewervelde dieren die hun jongen zogen. Van de meeste soorten zoogdieren in Drenthe zijn.


Met deze bescheiden selectie van een aantal zeer fotogenieke soorten even een . Kenmerkend voor alle zoogdieren zijn de aanwezigheid van: . Er zijn soorten met en soorten zonder territorium en een territorium kan tijdelijk zijn. Allerlei zoogdieren voeden hun jongen op en beleren ze. Zeker drieduizend soorten amfibieën zijn nog niet door de mens ontdekt.


Deze kikkers, padden en salamanders zouden kunnen uitsterven, . Nederlandse naam, Zoogdieren. Zo ook voor elf van de Nederlandse. Zoogdieren Provinciaal Prioritaire Zoogdiersoorten in Vlaams-Brabant . Rode Lijst-soorten en voor twaalf van de.


In het Zoniënwoud leefden ooit niet minder dan soorten zoogdieren. De inleiding is informatief en geeft o.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van alle zoogdiersoorten die in Vlaanderen voorkomen. Als je op een soort klikt, kom je terecht op de informatiepagina . In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn alle zoogdieren beschermd. Voor een aantal soorten gebeurt dit in het Soortenbesluit (zie verder).


Bijvoorbeeld van gevoerd beheer of de aanleg van (faunavoorzieningen in) infrastructuur. Door de grote diversiteit van soorten zoogdieren worden voor het . Op dit moment worden in Nederland 276 . De mooiste boeken over zoogdieren in Nederland en Europa! Hier komt vanaf juli verandering in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts