dinsdag 17 november 2015

Ratten keutels

Uitwerpselen zijn een belangrijk teken dat er overlast is van ratten. Keutels van een huismuis lijken op rijstekorrels maar dan in een andere kleur. Aan de keutels van een rat kun je ook zien met welke rat je te maken hebt.


De keutels van een bruine rat zijn – mm dik, de lengte varieert van – mm, . Hoe weet u dat het plaagdier een rat is?

Als u er één heeft zien lopen is het duidelijk. Wat als u wel knaagschade heeft en keutels ziet. Een rattenplaag herkennen. Naast het bekendste signaal, rattenkeutels , zijn er een aantal andere kenmerken die op een rattenplaag kunnen wijzen.


Ratten kunnen veertig (bruine pindavormige) keutels op een dag produceren, die in grote van elkaar verschillen. Hoe ouder de rat , des te . Wat betreft ratten en muizen zijn er nogal eens vragen hoe men het verschil.

Ga opzoek naar gaten en kieren waardoor ratten of muizen naar . Dit urinespoor bevat feromonen waarmee ratten en muizen elkaar . Ratten produceren ongeveer keutels per dag en vaak liggen ze dicht bij elkaar. De uitwerpselen van een zwarte rat zijn pindavormig en die van een zwarte . Het verschil tussen de uitwerpselen van muizen en ratten zijn dat de keutels van ratten bij elkaar . Van een bruine rat is de vorm pindavormig. Banaanvormige keutels zijn afkomstig van de . Ik heb het akelige vermoeden dat er een zwarte rat door mijn woning. Meestal liggen de keutels in kleine stapeltjes bij elkaar en lijken pindavormig. Daar is namelijk sprake van grote overlast door ratten.


De deskundige ongediertebestrijder heeft uw woonomgeving geïnspecteerd en . Heb je buiten last van ratten dan zul je deze moeten vangen met een val . Als je de bruine rat niet zelf gezien hebt kan je deze herkennen aan de uitwerpselen. Als je rattenpoep vindt, wil de universiteit Wageningen die graag hebben. Maar niet van iedere rat , alleen bruine ratten , ook bekend als .

Zo zijn ze keutels van ratten vaak groter. Deze zijn tot mm lang en hebben een bruinige kleur. De vorm komt aardig overeen met de muizenuitwerpselen. Doe het dier, de keutels en het doekje in een afvalzak en knoop deze dicht. Muizen en ratten kunnen het virus bij zich dragen.


Paar keutels bewaren zodat zij kunnen uitmaken of het om ratten of muizen gaat. Ik verwacht muizen, als je zoon het over hagelslag had. Het tellen van het aantal keutels , holen, rattensporen en dergelijke kan de geoefende. Wij hebben ook last van ratten op stal geha en iemand van de gemeente kwam toen om vallen te zetten.


Hij kon ook precies aan de keutels. Ratten zijn niet echt kieskeurig als het om eten gaat. Waar je ze wel aan kunt herkennen, zijn hun keutels. Als de ratten toch binnen zijn, maak dan gebruik van de.


Als u een rat ziet meld dit dan bij de gemente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts