maandag 30 november 2015

Teek insect

Het dier waarop de teek leeft, wordt gastheer genoemd. Net als alle spinachtigen hebben teken acht poten, waarmee ze zich onderscheiden van de insecten. Het-kwaaie-kwartet-300x211. Ixodes_hexagonus_ 28aka 29.


Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.

Op het eerste gezicht ziet een teek eruit als een insect , maar teken zijn geen insecten. Er zijn een aantal kenmerkende verschillen. Een teek kan je herkennen. Je ontdekt een teek op je huid en raakt in paniek. Er komen wereldwijd verschillende soorten teken voor.


Het zijn dus geen insecten. Tijdens bootcamp trainen we regelmatig in bossen en hoogbegrasde omgevingen, en dus lopen we risico op een tekenbeet. De meeste soorten hebben onopvallende kleuren als bruin .

Zo kan er meer onderzoek verricht worden naar de ziektes die het insect kan overdragen. Hoe brengt een teek ziektes over? In de lente legt de vrouwelijke teek eitjes, die zich een maand.


Wij zijn al jaren de specialist voor bescherming van de teek ! Teken leven meestal twee jaar. Beet van teek of gestoken door insect. Ze komen voor in hoog gras en in bossen, struiken, heide, . Allereerst is het goed om te weten dat een teek geen insect is, maar net als.


Wat als je gebeten bent door een teek ? Je kunt deze dus met het blote oog waarnemen. De teek : met zijn kleine kop en dikke lijf lijkt het net een misvormd spinnetje. Ze kunnen niet springen of vliegen.


Voor elk van deze stadia heeft de teek bloed nodig. Gebruik een betrouwbaar Anti- Insect spray (geschikt tegen teken!) op de onbedekte huid . Door het opzuigen van het bloed uit de gastheer zwelt de teek op. Veel mensen denken dat een teek een insect is, maar teken zijn geen insecten.

Heeft een teek je net gebeten, dan zie je een donker puntje op je huid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts