vrijdag 20 november 2015

Wespen nut

Het is weer zo ver: het wordt mooier weer, je gaat vaker het terras op en drinkt er een lekker drankje. Maar dan komen die vervelende beesten . In de natuur eten wespen andere insecten. Als nut zou je ze opruimers of jagers kunnen noemen.


In die functie zijn ze dan toch weer voor onze . Hoeveeel soorten bijen, wespen en hommels in Nl?

Het zomerseizoen is aangebroken. Algemene informatie over wespen zoals, uiterlijk, ontwikkeling, voedsel en schuilplaatsen van wespen als ook de nut van wespen. De wesp wordt vaak als gevaarlijk en vervelend beschreven door ons mensen. De vraag “wat is het nut van wespen ” kun je uiteraard niet beantwoorden zonder.


Solitaire wespen absoluut niet bestrijden. En limonade wespen zijn nuttig. Ze helpen ons bij de bestrijding van schadelijke of hinderlijke insecten. Ieder dier heeft zijn nut op aarde.

Ik dacht dat het bestuiven van bloemen voorbehouden was aan bijen. Maar wat doen wespen op de wereld . Wespen zijn heel nuttig, doordat ze veel vliegen en muggen eten. Ze kunnen ons steken, maar ook . Kan mij eens iemand vertellen wat het nut van een teek dan wel is ? Wespen komen tegen het eind van de zomer massaal buiten.


Maar hartelijk worden ze niet ontvangen. Berichten over nut van wespen geschreven door Groentje. Wespen hebben een slechte naam, maar deze vrolijk gestreepte zoemer heeft zeker zijn nut.


Ze vangen ongelooflijke hoeveelheden insecten . Wespachtigen, de superfamilie waartoe onder andere de gewone wesp behoort. Hierbij maakt de wesp meestal gebruik van een verlaten hol als de start voor het nest. Dit wordt later uitgebreid door de werksters.


Deze wesp toont zijn nut in . Onze honingbij krijgt evenals de mens pas in het najaar echt last van wespen. Hierbij gaat het dan meer specifiek over sommige soorten . Midden augustus, de dagen vanaf Maria Hemelvaart, is het moment dat ze zich massaal gaan vertonen. De wespen hebben gewoon de rest van de natuur gevolg zeggen ze bij Natuurpunt.

Mensen vinden wespen hinderlijk. Het is lang nat en koud geweest en dan ineens vanaf . Vind tips om wespen uit je buurt te houden zoals een kruidentuintje en ontdek wat je kunt doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts