dinsdag 24 november 2015

Moestuin schaduw

Volgens tuinbegrippen hebben De Meisjes een moestuin in de schaduw. Ze weten dan ook alles van het kweken van groente in de schaduw. Helaas zijn er natuurlijk ook tuinen bij die meer in de schaduw liggen en hebben misschien zelfs maar uur zon per dag. Voor groenten is vooral bloemvorming en vruchtzetting problematisch in de schaduw.


Het is niet verwonderlijk dat vooral vruchtgewassen . Gelukkig hoeft schaduw geen rem te zijn voor het kweken van hun eigen groenten.

Als je begint met de meest schaduwtolerante gewassen, besteed dan extra . De moestuin raakt nu aardig vol. Om ieder hoekje en gaatje te benutten is hier een lijst van groenten die schaduw kunnen verdragen. Bekijk mijn overzicht en benut ieder plekje van je . Iedereen heeft wel een plekje in de tuin waar er schaduw is, vooral als je een moestuin in de stad hebt. Om ieder gaatje in de moestuin te benutten is hier een overzicht van kruiden die het . Een van de basisregels van groenten kweken in eigen tuin is dat ze zonlicht nodig hebben.


Behalve voor deze groentes dan. Klinkt ideaal voor het kweken van eetbare paddestoelen die moeten in schaduw , dat kan op boomstammetjes (ziet er ook leuk uit), of in bv .

Ik heb echter een voortuin op het . Dan krijgen je plantjes toch niet . Zelden kan je een moestuin beginnen op een plek die helemaal ideaal is voor. Het enige waar weinig aan gedaan kan worden is schaduw , vooral als deze . Kies voor je moestuin een zonnig plekje, liefst aan de west- of zuidkant van het huis. De haag mag niet te hoog worden want dan krijg je te veel schaduw. De reden waarom je met een eigen moestuin wilt beginnen is persoonlijk.


Er zullen weinig tuinen zijn waar ieder hoekje altijd zonnig is. Maar planten groeien er overal, ook in de schaduw. Sommigen hebben zich daarin . In deze fiche bekijken we wat de mogelijkheden zijn in de schaduw of halfschaduw.


Een moestuin in de schaduw ? De meeste groenten uit onze contreien zijn van oorsprong pioniersplanten die groeien op open, . Alle begin is moeilijk, ook in de moestuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts