zondag 22 november 2015

Snoeien taxushaag wanneer

De taxus is een groene winterharde haagplant die makkelijk te verzorgen is. Het is een langzame groeier en hierdoor is je taxus snoeien een klusje dat je . Wordt hij te groot, dan kun je een taxus snoeien. Knip een taxushaag bij voorkeur in een lichte puntvorm, maak hem van onderen breder dan . In principe kunt u het gehele jaar door, wanneer de temperatuur boven het vriespunt ligt, uw taxus snoeien.


De ideale periode voor het snoeien van een Taxus.

Dat is een vraag die tuinmannen en tuinvrouwen zonder al te groene vingers zich ieder jaar afvragen. Het snoeien van een Taxus baccata haag. Het onderhoud en snoeien van Taxus baccata hagen is niet moeilijk maar moet wel . Soorten als Buxus worden vaker geknipt en daarbij maakt het niet zoveel uit wanneer u dat doet.


Knip of snoei alleen niet tijdens heet en droog weer. Als boom gekweekt hoeft je Taxus baccata nauwelijks te snoeien. Jonge taxus snoeien doe je twee keer per jaar.


De eerste knipbeurt geef je vóór de langste dag (juni), als de taxus nog flink groeit . Een taxushaag snoeien kunt u zelf.

Lees hier wanneer en hoe u taxus kunt snoeien. Taxus kan onder optimale omstandigheden scheuten vormen tot 30cm per jaar. Taxus snoeien is eenvoudig en u kunt weinig verkeerd doen. U wilt uw taxushaag in topconditie houden?


Tuinexpress geeft u graag wat tips: lees nu over wanneer uw taxus te snoeien en te bemesten. Weet je niet precies hoe je een taxus snoeien moet? Wij leggen je in vijf stappen uit hoe je de taxus perfect kan snoeien.


Wil je een taxushaag laten snoeien , planten of verwijderen? Welke soorten zijn geschikt. De taxushaag kan het hele jaar door gesnoeid worden, zolang het maar niet vriest. De beste snoeitijd is het voorjaar.


De taxushaag is een populaire haag wanneer het op groene erfafscheidingen aankomt. Wanneer snoei je en hoe verzorg je een taxushaag. De kans is dan ook redelijk groot dat je voor deze plant hebt gekozen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts