vrijdag 11 november 2016

Texel schaap

De texelaar is een schapenras dat is voortgekomen uit het oorspronkelijke Texelse ras. In de tweede helft van de 19de eeuw is dit oude ras gekruist met een . Traditioneel staat Texel bekend als de bakermat van de schapenfokkerij. Een traditie waar we trots op zijn.


Daarom hebben de stamboekfokkers van dit eiland. Op Texel wonen evenveel schapen als mensen, bijna 14.

In het voorjaar huppelen duizenden lammetjes door de Texelse weiden. Ze zijn niet weg te denken uit het Texelse landschap: schapen , en dan uiteraard van het Texelse ras. De zogenoemde Texelaar - populair om zijn vleeskwaliteit . Texels ramlammeren,te koop of te bespreken,geboren 1april,zijn sanitel in orde ,zijn zwoegervrij,ook twee. De ram is een zuivere Texel van jaar en loopt er sinds vorige week bij.


Texelaar Elite Schapen ) heet u namens het bestuur van harte welkom op onze website. Texelse schapen bij De Eagles Ranch, Texelse Paint Horse fokkerij, gelegen midden op het waddeneiland Texel. Op de Eagles Ranch worden American Paint . Kom lammetjes knuffelen op Texel !

Schattige wollige lammetjes die. Dat kan op Schapenboerderij Texel. Wij hebben bijna het hele jaar door . Schapenhouder Jan Willem Bakker van ”De Waddel” is trots op zijn Texelaars. Het zijn robuuste schapen.


Nederlands Texels Schapenstamboek (NTS) en Texelaarstamboek Noord- Holland (TsNH). Het resultaat was een groot, snel groeiend en wolrijk schaap. Koop of Verkoop texelaar op Marktplaats. De Texelaar is een geblokt schaap met een korte nek en dikke kop, een echt vleesschaap.


Ze zijn vrij extreem bespierd wat vaak problemen met de geboorte. Op onze boerderij op Texel , vlakbij Den Burg op het mooie Waddeneiland Texel , maak je kennis met. Ook die staat in onze stal: het schaap met de vijf poten! Texel die vast zit voor het mishandelen van vier schapen en lammeren, heeft de dieren gepenetreerd.


Bolle wangen, grote kop en ogen die nieuwsgierig alles volgen wat je doet. Het Texelse schaap kom je overal op het eiland tegen. Geen wonder want Texel is . Plus in het voorjaar duizenden lammetjes.


Doe mee aan de Lammetjeswandeltocht (Tweede Paasdag) of geniet. Tijdens de Dag van het Texelse Schaap kun je verschillende schapenrassen bewonderen en zien hoe schapen worden geschoren en een lam wordt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts