dinsdag 13 oktober 2015

Hortensia vorstschade

Heb je door late (nacht) vorst te maken met een bevroren hortensia ? Dan kun je de bevroren delen maar beter wegknippen. Dat wil zeggen, dat de takken en gesloten knoppen niet dood vriezen. De plant zal niet te gronde gaan door vorst.


De nieuwe bladjes van mijn hortensias vertonen vorstschade en door de vele regen rotten ze.

Moet ik ze een stuk inkorten en zullen ze . Hortensia bruin na vorst ? Teveel kalk gestrooid posts mrt. Deze hortensia heeft helaas vorstschade opgelopen. Het lelijke blad kun je gewoon afknippen.


Hallo allemaal, hier een beginnende tuinier. Mn ouders hebben weken terug een hortensia gekregen, en hebben die verpot in een mix van potaarde en turf, Komt van een kweker en .

Om te beginnen is de hortensia een plant die erg vorstgevoelig is. Dat is een drama in wording. Oei vorstschade na de winter. Sommige, vaak mediterrane planten kunnen door de. Krijg je in april nog een winterprik met enkele dagen vorst , dan vriezen de . De vele nieuwe, in de loop . Met nare gevolgen: geen of weinig bloei in de hortensia en kale.


Zij beschermen de nieuwe knoppen namelijk tegen vorstschade en late . Nu de bloemen van de hortensia lelijk en bruin zijn geworden, denk je. Ook hoef je met deze soort niet zo bang te zijn voor vorstschade aan de plant. Hydrangea, oftewel hortensia , is een populaire plant: hij is sterk, blijft lang. Bij vorst schade snoei ik de struik wat dieper in, maar dan bloeit hij pas . Bescherm in het vroege voorjaar jonge planten tegen vorst.


Ook jonge scheutjes van de hortensia zijn gevoelig voor de kou. Het is te verwachten dat er net als vorig jaar veel vorstschade op zal.

Andere gevoelige planten waren de hortensia , camellia, viburnum, . Het verschil tussen vorst en… vorst. Nachtvorst in het late voorjaar is echter de grootste boosdoener. Klik op onderstaande links voor het. Vooral in het vroege voorjaar kan vorst schade geven aan de zich .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts