woensdag 14 oktober 2015

Kakkerlak soorten

Exoten zoals de Australische kakkerlak en de oosterse kakkerlak of. De kakkerlak kan echter wel verward worden met verschillende soorten kevers. Gelukkig komen er in Spanje slechts soorten voor. De meeste soorten blijven klein maar vooral in de tropen komen ook grotere soorten voor.


Beschrijving en afbeeldingen van Orde Blattaria - Kakkerlakken.

Duitse kakkerlak (Blattella germanica), onderzijde. Eigenlijk zijn het dus hele schone. Buikzijde van een kakkerlak. Deze tropische soort komt uit Madagaskar.


Kakkerlakken in huis verschuilen zich in naden en kieren op de plaatsen waar je ze . Blaptica Dubia - Argentijnse kakkerlak als voederdierReptielen, . Ook op Curaçao komen verschillende soorten kakkerlakken voor.

Amerikaanse kakkerlak (Periplaneta americana). JA, sommige soorten kakkerlakken kunnen vliegen, ook in Nederland! Er bestaan vele soorten kakkerlakken die in de meeste landen anders zijn. Van alle soorten ongedierte die u in huis kunt hebben, zijn kakkerlakken een van de vervelendste.


Oosterse kakkerlak (Blatta orientalis). Duitse Kakkerlak - Bayer Pest Control Producten. Afgezien van deze, is er de oosterse kakkerlak , tropische kakkerlak , en de Perm Apthoroblattina, . Veel mensen weten niet dat er vier verschillende soorten kakkerlakken zijn die je. De oosterse kakkerlak staat bekend om zijn diepbruine kleur. Recent werd Etten-Leur geteisterd door de Argentijnse kakkerlak , de Blabtica dubia Serville.


De lengte van diverse soorten kakkerlakken varieert van minder dan 1 . Niet alle kakkerlakken kunnen vliegen, van sommige soorten hebben alleen. Lees hier interessante weetjes over kakkerlakken ! Tijdens je gezellige avondje op een terrasje ligt er een dode kakkerlak naast je. De reden daarvoor is dat een kakkerlak geen volledige gedaanteverwisseling ondergaat.

De sissende kakkerlak Gromphadorhina portentosa is een van de bekendste en meest gehouden soorten kakkerlakken als huisdier. De meeste blijven klein maar in het oerwoud komen ook grotere soorten voor. Ze bevuilen zeer gemakkelijk uw eten, ze zijn dragers van diverse bacteriën zoals salmonella. Artsen waren stomverbaasd toen ze een levende kakkerlak aantroffen in de neus.


Verschillende soorten kakkerlakken tref je vooral aan in bossen en heides. Zo hebben beide soorten een kastanjebruine . Bruinbandkakkerlak Noordse kakkerlak. Waar voelt hij zich op zijn best ? Deze soort is te vinden in centraal- en zuid Amerika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts