donderdag 29 oktober 2015

Steek wesp

Bij een wespen - of bijensteek kunnen zich drie soorten reacties voordoen: een lokale reactie, een toxische reactie die afhangt van het aantal steken en een . Wespen steken als ze zich bedreigd voelen. Wild om u heen slaan om een wesp weg te jagen, heeft dan ook vaak een averechts effect. In Nederland komen verschillende soorten wespen voor. De belangrijkste stekende soort is de overbekende gewone wesp die in de .

Als ze zich bedreigd voelen kunnen wespen pijnlijke steken veroorzaken. In tegenstelling tot bijen hebben wespen een angel zonder weerhaken en kan één. Een insectensteek wordt toegebracht door een angel.


Stekende insecten vinden we uitsluitend onder de vliesvleugeligen: de bijen, wespen en mieren. Blijf rustig en onderdruk de neiging om te meppen. Lees onze tips voor wat je moet doen als je toch gestoken bent. Wespensteek symptomen zijn jeuk, pijn, roodheid en zwelling.


De oorzaak is een wesp die zich bedreigd voelt.

Behandeling is nodig in geval . De wesp is actief tijdens de zomermaanden en de herfst, ze gaat dan actief op zoek. Als je gestoken wordt door een wesp , krijg je een bultje dat pijn doet en kan jeuken. Sjef van der Steen en in het. Als er een angel is achtergebleven op de plaats van de steek gaat het vaak om een bij.


Bijen raken bij het steken hun angel kwijt en sterven . De steek van een bij voel je meteen: de prik geeft een stekende,. Net als bijen steken wespen als ze zich bedreigd voelen, maar ze steken . Eerste hulp na bijen- of wespensteek Controleer of de angel in het lichaam is achtergebleven. Verwijder de angel: Gebruik een scherp . Informatie over wespensteken. Hoe steken van een wesp te voorkomen en een wespensteek genezen. Nu ook met een lijst van allergie centra.


Reuzenwespen, de hoornaar, komen steeds vaker voor in Nederland en worden de plaag van de zomer genoemd. Maar hoe gevaarlijk zijn ze . Deze angel bestaat uit weerhaken, die blijft steken in de huid van het slachtoffer. Hierdoor verliest een wesp bij een steek zijn angel niet en is zij in staat om .

Er is maar goede methode: een watje of stukje tissue gedrenkt in (keuken)azijn tegen de prik duwen. Daarna de angel eruit trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts