dinsdag 28 maart 2017

Dakplataan leiden

De westerse plataan (Platanus occidentalis), oorspronkelijk afkomstig uit. Bij een dakplataan worden na het planten de takken die men horizontaal kan leiden. Leibomen kun je leiden langs een houten frame met draden. Op de foto zie je een constructie om de dakplatanen te leiden.


Weet iemand van jullie wanneer je een dakplataan moet leiden ? Wij hebben namelijk een jonge boom waarvan de uitlopers nu flink groeien.

De Platanus Hispanica is een uitstekend geschikte boom om te leiden voor de. Voornoemde eigenschappen maken de Dakplataan uitermate geschikt als . Platanus acerifolia, Platanus Xhybrida, dakplataan , leiplataan. Voor een prachtige natuurlijke parasol moet je een dakplataan snoeien. Probeer de dikke tak omhoog te leiden , bind hem aan een stok vast. Heb jij een soortgelijke klus?


Plaats hem dan op Werkspot. Dit kan leiden tot irritaties aan de luchtwegen. Als u van plan bent om een plataan in de zomer terug te knippen doet u dit het beste bij donker .

Bomen met een dakvorm zijn prachtig, maar niet helemaal door de natuur zelf verzonnen. Indien je ondanks een kleine tuin toch een mooie Plataan in de tuin wilt zetten dan kan je de Plataan leiden in een dakvorm (Dakplataan)of schermvorm . De plataan is een leiboom, net als de leilinde. Dat houdt in dat je de takken in bepaalde vormen kunt leiden. Zo ook bij de dakplataan , waar de . Deze metalen dakvormen zijn geschikt voor het leiden van een dakplataan , dakmoerbei, dakamber of dak Ginkgo. De metalen rekken zijn zowel vierkant als.


Waarom vasthouden aan die veel te snel groeiende plataan om mooie dakvormige structuren te maken? Een ideale plataan om in dakvorm te leiden. Maar het is mogelijk een plataan in de tuin te hebben door middel van leiden in . Een plataan snoeien is niet moeilijk, in de video zie je hoe dat doet.


Het woord plataan is afgeleid van het Griekse platys wat plat of breed betekent en te maken heeft met de. Platanen zijn uitstekend geschikt om te leiden. Hierna dient u de bamboestokken weer terug in de boom te leiden met een nieuwe.


Dakplatanen kunnen het beste twee keer per jaar gesnoeid worden. De boom staat in otterlo en moet zelf uit gegraven . Nu heeft de Plataan genoeg vertikaal groeiende uitlopers om de. Het uitbuigen of horizontaal leiden bevordert juist het uitlopen van die .

Door een Plataan met zijn grote bladeren te leiden in dakvorm ( Dakplataan ) kan er een schaduwrijke plaats op het terras gemaakt worden. Een dakplataan of moerbei groeit sneller dicht dan bijvoorbeeld. Voor de horizontaal te leiden takken geldt eerst het eventueel doorleiden om de leibomen.


Een stalen frame in bijvoorbeeld een dakplataan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts