maandag 13 maart 2017

Goudsbloem zaaien

Ze zijn prachtig om te zien en vooral niet moeilijk om te zaaien ! De goudsbloem is een behaarde plant met een gedraaide, spoelvormige. Algemeen wordt voorgesteld vanaf maart te zaaien , zelf heb ik de gewoonte om . De naam Calendula, de Latijnse naam van de goudsbloem , kent u vast wel uit crèmes en zalven. Het staat bekend als geneeskrachtige plant maar is ook .

De overbekende eenjarige goudsbloem , geliefd om de felgekleurde. Zaden bestellen doe je snel en eenvoudig bij Allezadenkopen. Vandaag bestel vandaag verstuurd! Goudsbloem zaaien : stappenplan . Vanaf medio april kan je de goudsbloem direct in de volle grond zaaien.


In dit artikel over de goudsbloemen of calendula informatie over de grondsoort, standplaats, bodem, onderhoud en zaaien van de . Het zaaien van de goudsbloem is heel simpel.

Dit kun je doen in maart, april, mei of juni. Voor de Leidse schooltuinen maakt de stichting BioVisie een serie instructiefilmpjes. Liefst op een zonnige niet te vochtige plaats zaaien. Ze prefereren eerder een . Verse kiemen moeten tegenwoordig tegen heel wat kunnen . Zaaien : in maart-april onder glas of in een zaaibakje binnenshuis. Vanaf half april tot eind mei zaait u direct buiten in de vollegrond.


Zaai in regels op vochtige. Dit mengsel van merendeels dubbele éénjarige goudsbloemen geeft bloemen in allerlei. Bloeit tot laat in het najaar met geeloranje bloemen.


Bij voorkeur aanplanten op een zonnige standplaats. In maart of april kunt u de goudsbloem zaden gemakkelijk in uw tuin zaaien op een stukje . Dat kan ook heel vroeg, want ze zijn . Ik heb meerdere goudsbloemen op de lijst staan. Deze is een kleinbloemige, niet.

Maart - mei of september-oktober ter plekke zaaien. Heel fijn, want het is een pracht van een goudsbloem. Mooie warme tinten en een. Ze zaait zich echter elk jaar kwistig uit en éénmaal zaaien volstaat om . Asteraceae die zijn origine kent.


Er zijn grote bloemen in veel variaties , dubbelbloemig, en erg makkelijk te zaaien. Het is een éénjarige plant van tot cm. Tot wanneer kan ik goudsbloem zaaien ? Voor het tweede jaar probeer ik goudsbloemen voor te zaaien , met matig succes.


Vorig jaar kwamen van de zaadjes uiteindelijk twee op. Zaaien in een goed bewerkte, fijn geharkte en onkruidvrije grond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts