maandag 13 maart 2017

Eetbare tuinplanten

Eetbare planten voor in de siertuin of border voegen iets toe aan de tuin. Er zijn eetbare struiken, vaste planten en eenjarige. Maar mocht je nog niet overtuigd zijn, dan heb ik hier prachtige tuinplanten die je misschien al hebt . Aardaker Lathyrus tuberosus.


Dit zijn zaden van de meest bijzondere, eetbare planten voor in de tuin. Kies voor een kleine moestuin, in bakken, potten of tussen de vaste planten!

Verrassend veel planten blijkbaar eetbaar en ook smakelijk te zijn. Experimenteer en vraag advies. Bij een eetbare tuin denk je al snel aan groenten, fruit of kruiden. Maar wist je dat er ook veel vaste planten eetbare planten zijn? Keuken)kruiden worden ook verstuurd.


Hieronder staan de meer traditionele keukenkruiden. Gemakkelijke vaste planten voor een kleine stadstuin. Om deze lijst samen te stellen ben ik met pen en papier in mijn tuin rond gaan lopen.

Je tuin nog leuker maken kan door te kiezen voor eetbare planten. Denk daarbij verder dan groenten en fruit. De natuur heeft meer te bieden dan je denkt! Kruiden- en fruitdrogers zijn een interessant alternatief voor het klassieke inmaken.


Het behoud van aroma, kleur en smaak wordt in de hand gewerkt door de . Het mooie is dat veel planten die wij nooit met eten zouden verbinden wel degelijk eetbaar zijn en. Eetbare bloemen en planten zijn er in alle soorten en maten. Heb je maar weinig ruimte voor planten , dan is een combinatie van eetbaar én decoratief natuurlijk ideaal. Vertical Veg maakte een lijstje met . Dit boek biedt volop inspiratie voor ontwerp, aanleg en onderhoud van een kleine eetbare tuin met vaste planten. En dat alles zonder veel werk en onderhoud.


Bijna iedereen heeft een mini moestuin met kruiden, maar er zijn meer eetbare planten. Lees hier welke planten onmisbaar zijn in jouw mini moestuin! Ook in een kleine (achter)tuin kan je eetbare vaste planten kwijt door de hoogte in te gaan met (kleine) bomen en klimplanten.


Een eerste inventarisatie van andere eetbare planten dan de bekende eenjarige groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts