woensdag 29 maart 2017

De bio industrie

Doordat de efficiëntie op gespannen voet kan . Bio - industrie is een nieuw woord voor bepaalde moderne vormen van veeteelt. Hoe ontstond de bio - industrie en wat zijn de . De vee-industrie wordt ook wel intensieve veehouderij of (voorheen) bio - industrie genoemd. Dieren worden in stallen dicht op elkaar en vaak op grote schaal .

We hebben de bezwaren tegen de bio - industrie ook per type bezwaar gerangschikt. Klik hiernaast op het plaatje voor een vergroting. De controlefrequentie is . Hoe kwamen we aan de bio - industrie en hoe komen we er weer af?


Ik wilde het eerst over de bio - industrie in het algemeen doen, maar dat was een erg groot onderwerp, vandaar dat ik één dier wilde kiezen, . Door het grootschalige gebruik van antibiotica worden mensen en dieren sneller ziek. De bio - industrie heeft ernstige gevolgen voor mens, dier en milieu. Deze beelden van dierenleed zijn woensdag samen met een rapport gepubliceerd.

Minder specifiek: veeteelt Zie ook: dierenmishandeling. Veehouderij heeft effect op longfunctie omwonenden. In de buurt van veehouderijen hebben COPD-patiënten meer complicaties van hun ziekte. Dat is zijn goed recht, maar . Want ze kreeg er vijfhonderd.


Een foutje, met onverwacht grote gevolgen: Mrs. Steele geldt nu als de grondlegger van de bioindustrie. Als ze écht structureel dierenleed wilden verminderen, zouden ze ook over de bio - industrie moeten reppen.


Maar daar hoor je ze niet over. Geen massale boosheid bijvoorbeeld bij datgene wat in bio - industrie gebeurt met vijf honderd miljoen dieren per jaar alleen al in Nederland. Export-tv van Hollandse bodem draait op volle toeren. Het gifeierenschandaal roept niet alleen vragen op over de voedselwaakhon maar vooral over de bio - industrie als geheel. Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 5miljoen dieren geslacht in de bio - industrie.


Deze dieren hebben een lijdzaam bestaan achter . Het afschaffen van de bio - industrie , het belangrijkste agendapunt van de Partij voor de Dieren, kost geen banen. Dat betoogde lijsttrekker . Voorbeelden van de voordelen van de bio - industrie voor minder werk meer productie er is een massaproductie.

Boeren van bio - industrie. Wat is de betekenis van bio - industrie ? Een vergelijking die veel . Bovendien maakt het rapport pijnlijk duidelijk dat de bio - industrie in ons land een grote bedreiging vormt voor de natuur en de biodiversiteit. Op zaterdag maart was de Amsterdamse Dam bezaaid met activisten, tijdens een grote manifestatie tegen de bio - industrie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts