dinsdag 23 januari 2018

Hoe planten slakken zich voort

Hoe planten slakken zich voort ? In eerste instantie denk ik aan eitjes, maar ik heb nooit van slakkeneitjes gehoord. Brengen zij dan hun jongen . De belangrijkste functie van slijm ligt echter in de voortbeweging. Veel op het land levende slakken eten voornamelijk planten , maar vele . Op voorhand eten de slakken zich dik, zodat ze voldoende vetreserve hebben om die rustperiode te.

Geslacht en soort: Cepaea nemoralis (gewone tuinslak of veldslak ). Door die spier samen te trekken en weer uit te strekken, beweegt hij zich voort. Slakken zijn namelijk tweeslachtig. Dit wil echter niet zeggen dat ze nog steeds geen soortgenoot nodig hebben om zich te kunnen voortplanten , maar hieruit . Veel Gestelde Vragen die met slakken te maken hebben.


Ze vreten bladeren en stengels van planten aan en kunnen je tuin. Huisjesslakken zullen zich verstoppen in hun eigen schelp. Het slijm komt vooral van pas bij de voortbeweging van de dieren.


Wanneer slakken verticaal moeten klimmen, scheiden ze een ander soort slijm af.

Eigenlijk eten ze alles, van dood organisch materiaal, overlevende planten , tot kleine diertjes. Op hun lichaam dragen ze een zeer dun, doorzichtig huisje met zich mee. De leerlingen weten hoe slakken. Wij geven ze vaak sla of groente. Hoe voorkomen en bestrijden?


Naaktslakken graven zich in de grond in, huisjesslakken trekken zich terug in hun slakkenhuis en sluiten de. Gevoelige planten voor slakkenvraat zijn Hosta spp. Poelslakken zijn huisjesslakken, die in het water leven. Ze zijn mannetje en vrouwtje tegelijk.


Niets is immers zo vervelend als wanneer slakken je moestuinplanten of. De huisjesslak is te herkennen aan het slakkenhuis dat hij met zich mee draagt. Biologische bestrijding van naaktslakken met nematoden. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over naaktslakken , plaagherkenning: hoe herkent u of uw.


Ze eten ook graag paddenstoelen en uiteraard allerlei planten en bloemen. Veel tuinliefhebbers zijn slakken liever kwijt dan rijk. De slakken bekruipen de tuinpaden, eten aan de planten in de border.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts