woensdag 17 januari 2018

Wantsen bestrijden tuin

Hoe kunt u het beste wantsen bestrijden ? Wantsen op sierplanten bestrijden. Deze groen, bruin of grijze kevers komen wereldwijd voor. Hun lichaam vormt als het ware groot schild en ze zijn ongeveer . Er zijn heel veel verschillende soorten wantsen , waardoor er geen algemene beschrijving van het uiterlijk te geven valt. Voor wantseneieren wel: deze zijn .

Zowel onkruid als ongedierte dat we liever niet in onze tuin hebben. Vaak grijpen we dan naar chemische bestrijdingsmiddelen die jammer genoeg heel wat . Effectieve bestrijding is mogelijk met Spruzit-R. Je moet wel de wants raken, want het is een contactmiddel. Bestrijding volgens het boekje.


Wees voorzichtig met het doden van loopkevers en wantsen , ze kunnen een onaangename. Weet wel dat sommige wantsen van planten leven en andere op insecten. Je kunt hem het beste gewoon in de tuin vrijlaten, of waar je deze gevonden hebt.


Een val met feromoon-lokstof lijkt een goede manier om wantsen te.

Daarnaast willen ze de wantsen met een biologisch middel kunnen bestrijden. Opvallende diertjes zijn wel eens wantsen. In de tuin komen we allerlei insecten tegen. Ze zijn er in meerdere kleuren maar de vorm is bij een . Vuurwantsen worden vaak gespot in de tuin , aangezien ze zo opvallend zijn. Eigenlijk gaat het hier over onschuldige, onschadelijke insecten die niet.


Het bestrijden wordt niet aangeraden. Soms wordt gemeend dat de schadelijkheid van sommige soorten groot is, maar het is een fabel. Ik heb zeer veel plantensappen zuigende wantsen in mijn tuin. De jonge wantsen worden nimfen genoemd en ze lijken meer op kevers dan op.


Omdat bij wantsen zoals de groene schildwants de vleugel slechts deels is . Veel heeft te maken met de aanwezigheid van dierlijke aantasters. Insecten zoals bladluizen, wantsen , rupsen, maden van koolvlieg, … hebben het wel eens. Hij wordt daarom gebruikt bij biologische bestrijding van schadelijke insecten van fruit. De wantsen worden nog eens onderverdeeld in drie onderorden,de.


Een ongediertebestrijder die in jouw regio actief is zal je verdere tips kunnen geven hoe je de populatie schildwantsen in je tuin kunt bestrijden. Veenmollen kunnen vaste planten in de tuin beschadigen door de wortels weg te vreten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts