maandag 15 januari 2018

Hortensia kweken

Stekken van Hortensia (Hydrangea macrophylla) : midden Juni tot eind September. De beste stekperiode is van juni tot september. Hielstekken wortelen heel . Deze bladverliezende, zomerbloeiende struik heeft bloemen in de kleuren . De hortensia is jaarrond te stekken, al wortelen de stekken in de zomerperiode het makkelijkst.

Snij een stuk stengel vlak onder een oog af met een . Maak de grond goed nat (sproeien) en zet ze in een kasje, of met een plastic zakje erover, op een beschutte warme plaats. Als je dat doet, kun je ze naar hartenlust in de tuin planten, zonder dat je nieuwe planten . In-vitro- kweek laten we hier buiten beschouwing, die techniek hoort thuis in de professionele sfeer. Deze pagina bevat een overzicht en tips voor: Zomerstek . Hoe vermeerder je hortensia ? Wist je dat je de hortensia makkelijk zelf kunt stekken?


Een hortensia border is een mooie blikvanger in je tuin.

Zeker de Incrediball versie met zijn zeer grote witte koepelvormige bloemen die er . Graag zou ik hortensias stekken maar kan ik die stekken laten wortelen op water ? Kan ik overal van de plant steken nemen? Kweek ze wel op met winterbescherming (koelere ruimte). De laatstgenoemde kweekt men ook op stam. De plant kan het beste in kleiachtige, vruchtbare, . De verzorging van een hortensia is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten.


De juiste gron snoeiwijze en genoeg water zijn . De stekken doe je bij de hortensia onder glas in een stek- of kweekbak. Als je deze niet hebt kun je in plaats van glas ook plastic zakken over de potjes of bakjes . Door deze aanpak van mogelijke plagen in de plant kweken wij een geïntegreerd biologische Hortensia ! Denk aan meer dan jaar hortensia -ervaring die we graag met onze klanten willen. De toekomst voor de hortensia als snijbloem kent een verre horizon.


Hortensia of Hydrangea in het Latijns is een kamerplant die al jaren bekend is in Nederland. De Hortensia wordt gewaardeerd vanwege zijn grote volle . Als je jaarlijks snoeit, blijft de struik kleiner en worden de pluimen groter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts