woensdag 17 januari 2018

Olijfwilg snoeien

Hij is echter ook goed te snoeien en daarom zien we hem ook terug als haag. Het blad van deze olijfwilg is opvallend. Soorten met bonte bladeren. Zorg dat al je hagen een eerste keer gesnoeid zijn voor de langste dag (juni) en snoei.


Ze verdragen wind en kou en zijn uitstekend te snoeien. U kunt het scherm eenvoudig met een heggenschaar snoeien.

Meestal krijgt de olijfwilg na het snoeien geen bloemen of besjes. Beter nu dan in de late herfst. Gaat u de olijfwilg snoeien dan zullen er meestal geen bloemen of bessen meer verschijnen. Alle olijfwilgen zijn oersterke wintergroene planten die het niet zo nauw nemen met grondsoort en.


Door te snoeien komen er vaak geen bloemen en bessen aan de plant. Als je dat wel wilt, dan kun je de olijfwilg ook als informele haag gebruiken. Olijfwilg van topkwaliteit koopt u bij Budgetplant.


Indien de plant aangeplant is als solitair dan niet . Bij matige snoei verschijnen er in deze olijfwilg bloemen in de herfst.

Ze vallen niet op in uiterlijk, ze zijn klein en wit, maar geuren wel lekker. Bekijk alle reacties via groeninfo. Bij laanboomkwekerij Halesia kweken we . Rechtop groeiende, weinig vertakte struik tot meter hoog en breed . Snoei in het late voorjaar of de zomer. Liever niet snoeien tenzij als haag toegepast in het late voorjaar.


Dit geeft een haag van olijfwilgen een zacht uiterlijk. Na de winter krijgt de plant rode. De olijfwilg heeft geen stekels wat het makkelijk maakt hem te snoeien.


Oude takken kun je het beste in de winter weg snoeien. Bijvoorbeeld de olijfwilg (Elaeagnus). Wanneer moet ik de heesters snoeien.


De beste snoeitijd valt in mei, zodra de plant gaat groeien en de . Het gewas verdraagt zeer goed snoei en vormt hierdoor een uitstekende sierhaag. Van Snoeien olijfwilg tot tuinaccessoires. Ook handige informatie over bloembollen en planten. Elaeagnus kan onderverdeeld worden in twee groepen, namelijk. Bloeitijdstip is oktober tot december.


Daarna verschijnen er rode bessen aan de plant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts