maandag 2 november 2015

Tweestijlige meidoorn

Ze lijkt erg veel op de eenstijlige . Deze meidoornsoort, die veel in . De blaadjes van de tweestijlige zijn minder diep ingesneden. De nederlandse naam is Tweestijlige meidoorn , familie van de Rosaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca.

Zijn bladeren zijn echter slechts drievoudig gelobd en hebben afgeronde, gezaagde lobben. Zoals ieder jaar is de tweestijlige meidoorn iets eerder dan de éénstijlige variant. Beide soorten zijn dit jaar bijna drie weken eerder dan . De Tweestijlige meidoorn als bosplantsoen bloeit wat eerder dan de eenstijlige meidoorn, wordt veel gebruikt in het buitengebied ! Vormt een doornige struik die uitgroeit tot een boom met een min of meer ronde kroon.


Crataegus laevigata is inheems in het grootste deel van Europa. De bladen zijn gesteel wigvormig-omgekeerd eiron 3-, zeldzamer 5-lobbig, vooral naar voren .

Het areaal van de tweestijlige meidoorn is beperkt tot Europa, waar hij ook minder voorkomt dan de eenstijlige. Als men de tellingen uit de eerste helft van deze . De zwakbehaarde, korte loten . Bij deze heester of boom zijn de jeugdige takken vaak glad. Overal in Nederland staan Meidoorns, altijd mooi, . De tweestijlige meidoorn heeft, zoals de naam al doet vermoeden, meestal ( soms of 3) stijlen.


Het blad is drielobbig, de slippen zijn stomp of stomp getand. Home › Tweestijlige meidoorn. BeheerBeschrijvingStandplaatsEsthetiekEcologieCultuurRelaties. Verspreiding en ecologie van Tweestijlige meidoorn.


De eenstijlige meidoorn kan een . Eenstijlige meidoorn is een heester of kleine boom en drachtplant die in de periode van mei-juni bloeit. Meidoornheggen worden in Zuid-Limburg vaak gebruikt als. Frequentie in deze inventaris : 7. Maximale omtrek in deze inventaris : 1cm.


Het geslacht omvat honderden soorten, echter kun je de struik verdelen in twee soorten namelijk de éénstijlige meidoorn en de tweestijlige meidoorn.

Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts