donderdag 28 januari 2016

Lindepijlstaart rups

De kleur van de rups is groen . Een grote paarsbruine rups van de lindepijlstaart loopt over oude bakstenenmuur. De blauwe hoorn op het achterlijf is duidelijk . De rups is van bovenaf gezien. De naam is afgeleid van een typisch kenmerk van de rupsen die een .

De namen van de vlinders, zoals ligusterpijlstaart, windepijlstaart en lindepijlstaart , zijn ontleend aan de voedselplant van de rups. Rups Zomerlinde - Tilia platyphyllos (Waarnemingen : 5) . Kort voor de verpopping verandert de rups van kleur en wordt rossig bruin. Voor mijn deur heeft de gemeente een jonge lindenboom geplant.


Een lindepijlstaart rups kroop in het tuintje van Xandra van den Oever in Haarlem. De lindepijlstaart : heb jij hem al gezien? Deze prachtige nachtvlinder.


Rups van de lindepijlstaart loopt over een bakstenenmuur.

Creative Commons - Naamsvermelding-Gelijk delen. De circa centimeter lange rups van de lindepijlstaart heeft, behalve de grootte, als meest opvallende kenmerk de lichtblauwe stekel op het achterlijf. Het zijn veelal de grote rupsen die we eerder te zien krijgen. Familie: Pijlstaarten (Sphingidae). Duitse naaLindenschwärmer.


Vanmiddag kwam onze kat met deze vrij forse rups in haar bek de kamer in rennen. Berichten over lindepijlstaart geschreven door kloenstebuiten. En op de stoep of op het schoolplein loopt soms zomaar een rups. Flickr photos, groups, and tags related to the lindepijlstaart Flickr tag.


Locatie:Meerstraat Heeswijk. De forse vlinders zijn variabel van . De lichtgroene rups heeft een blauwgroene pijl en leeft vooral op linde, maar wordt ook . Ik heb ik het verleden namelijk 1 . Weet iemand of deze rups tevens ook giftig is ? Ook in steden zijn ze volop vertegenwoordigd. Lindepijlstaarten kunnen in het hele land worden aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts