dinsdag 26 januari 2016

Gras maaien voor de winter

Grasmaaien winter , moet dat? Dit wordt bepaald door de temperatuur. Warentuin geeft tips over het verzorgen van uw gazon in de wintermaanden. Maaien kan zolang het gras nog groeit.


De ideale maaihoogte voor de winter bedraagt tot cm.

Vanaf de eerste vorst wordt grasmaaien afgeraden. Hierdoor komt het gazon groen de winter door. Zelfs in de winter kan je het gras nog maaien. Het zal er daardoor frisser uit . Zaken zoals bemesten, kalk en maaien zijn van belang. Ik heb dit jaar voor het eerst weer eens een klein grasveldje in mijn tuintje.


Weet alleen niet meer tot wanneer ik het gras nog kan maaien voor de winter. Zo blijft het gazon tijdens de winter beschermd.

Blad verwijderen kan met een bladhark, maar ook een bladblazer werkt prima. Dit is het moment om voor een laatste maal te maaien tot op een hoogte van 5 . Maar gras moet in de winter liefst wat langer. Ook in de winter is het mogelijk een groen gazon te hebben!


Maai ook niet als het gras erg nat is of bevroren. Daarna groeit het minder snel en hoef je minder vaak te maaien. Stel de grasmaaier ook wat hoger af.


Te kortgeknipt gras zal de winter minder goed doorkomen . Na de afgelopen flink sneeuwrijke winter zijn de meeste gazonnetjes en grasveldjes er. Tijdens de zomermaanden kunt u als u regelmatig het gras maait bij . De frequentie van het maaien hangt ook af van de grassoort : Een siergazon moet vaker gemaaid worden dan een speelgazon. In de koude wintermaanden. Haal de winterbescherming rondom vaste planten en heesters weg.


Je kunt het gras maaien , maar let erop dat de temperatuur boven de . Maai in oktober het gazon voor de laatste keer en zet de messen wat hoger. Denk er om het gras niet te kort te maaien in de winter !

Afhankelijk van wanneer de winter uit het land is, begint het gras gemiddeld te groeien vanaf maart tot en met oktober. Wanneer u het gras iets langer de winter in laat gaan heeft de grasplant meer weerstand. Mos krijgt zo ook minder kans om te groeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts