donderdag 21 januari 2016

Kleine muis

Mijn kleine muis (hardcover). Geen wolf, geen beer, geen eland kan haar bang maken. Op een dag ziet kleine Muis een dikke rode appel voor haar holletje liggen.


Ze probeert hem binnen te trekken maar haar hol is te klein. Het boek wordt voorgelezen door .

Er zit een gat in mijn boek. Het lijkt zonde, maar het laat ons wél meteen iets over dit boek zien. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos uit het . Ze gaat op zoek naar een nieuw muizenhuis! Maar die appel is zo groot dat hij niet in haar holletje past!


Als een kleine muis een dikke appel vindt, is het gat van zijn holletje te klein om de buit naar binnen te slepen. Avonds passen muis en appel opeens wel in . Muis vindt een appel voor haar holletje.

Maar de appel is te groot om mee naar binnen te nemen. Daarom gaat ze op zoek naar een ander hol. Klik op de plaatjes in de onderste rij voor een boek met vragen. Een kleine muis ontdekt een mooie, lekkere, rijpe aardbei en pakt een ladder om die lekkernij te plukken.


Maar grote hongerige beren zijn ook dol op aardbeien. De appel die muis vindt, past niet in zijn holletje en daarom gaat hij op zoek naar een groter huis. Prentenboek met grote illustraties in kleur. Het is zo lekker dat ze het stuk helemaal op eet. Nu kan de maan niet meer.


Vertalingen in context van kleine muis in Nederlands-Frans van Reverso Context: Onze kleine muis is uiteindelijk een rat. Rijmwoordenboek KLEINE MUIS ZOEKT EEN HUIS: 2rijmwoorden in het Van Dale Rijmwoordenboek. Rijmen op KLEINE MUIS ZOEKT EEN HUIS. Albums waarop het liedje De kleine muis te vinden is.


Reeks : Auteur: Jennine Staring. Illustrator: Charlotte Dematons. Architect: Declercq Projects.

Muis kwam binnen in het asiel als zwerf kitten met veel oormijt en een groei achterstand. De kleine muis - Jean-Noël Rochut Serie: Dromen en Legenden Inhoud: Iedereen kent de kleine muis die naar melktanden van kleine . Kleine muizen verpakt in een kilo zak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts