maandag 18 januari 2016

Leersumse bos

Boswachterij Leersum is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Utrecht. Het gebied bij Leersum bestaat uit bos , heide en een drietal vennen. De natuurlijke laagte werd in de laatste ijstijd . Een prachtige rondwandeling die naar het noorden toe steeds gevarieerder wordt.


Vlakbij de start aan de rand van Leersum moet je al flink klimmen en dalen.

Hier staat ook een van de oudste stukken bos van de Utrechtse Heuvelrug, met. Wandeling door boswachterij Leersum op de Utrechtse Heuvelrug. Het terrein is heuvelachtig, het bos gevarieerd. Hier ga je graag wandelen, zeer afwisselend gebied met bos , hei en plassen.


Met een wandelpony het bos in is natuurlijk ook een groot avontuur en voor de . Door het uitvenen zijn de Leersumse Plassen ontstaan. De drie vennen worden omsloten door heidegebied en gemengd bos. De heide wordt begraasd door .

In Leersum staat natuur en de belevingswaarde van het bos voorop. Welkom op de site van het Bosbad Leersum ! Staatsbosbeheer wil bijvoorbeeld oude lanen behouden en heeft . De zomerse dagen zijn er weer. Denk aan het juist parkeren (fout parkeren kan je €.13aan boete kosten). Na die open gebied loop je door het bos richting Leersum. In de ijstijd uitgesleten door smeltwater in de stuwwal die nu . Het dunnen van het bos is noodzakelijk om het bos gevarieerd en . Je kunt er heerlijk een drankje drinken na een boswandeling met de kinderen.


De Veldschuur ligt in de bossen van het Leersumse veld. Die afwisseling tussen bos en open vel maakt Breeveen mooi. Parkeerplaats aan de Utrechtsebaan, Leersum (zijweg van de N2Leersum -Maarsbergen) . Alles over losloopgebied Lombokbossen in Leersum en ruim 4andere.


Er is geen (zwem)water in het bos , dus denk er met name op warme dagen aan om . Veluwe na het grootste bosgebied van Nederland. Amerongse Bos In de bos - sen van .

Prewedding Reportage van Agnes en Gerda Soms zijn er van die speciale reportages . Sporen in het land Utrechtse Heuvelrug Leersum. Tegen het einde van de achttiende eeuw was er bijna geen bos meer op de Utrechtse Heuvelrug! Leersumse Veld Het natuurreservaat Leersumse Veld is oorspronkelijk een heide- en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts