woensdag 20 januari 2016

Op welke leeftijd leggen kippen eieren

Eieren vormen een belangrijk onderdeel van het leven van je kippen. Maar legt ze die eigenlijk heel haar leven? En vanaf welke leeftijd begint de eiproductie bij. Van nature uit legden kippen , net als elke andere vogel, eieren in het voorjaar om de.


Dit is wat ik vond: Op welke leeftijd beginnen hennen te leggen ? Kippen leggen in seizoenen, vertelt Brenda.

Hennen beginnen op een leeftijd van gemiddeld tot maanden met leggen. Bepaalde kippenrassen leggen veel eieren , ongeveer één per dag. Een kip is volwassen vanaf de leeftijd van één tot twee jaar.


Welke kippen goed zijn voor een hoge eierproductie zijn enkele van de volgende:. Tot welke leeftijd leggen kippen eieren. Profile picture for user vaneldijk. Ook andere factoren kunnen ervoor zorgen dat kippen minder en zelfs helemaal geen eieren meer leggen.


Het kan te maken hebben met de leeftijd. Het maximaal aantal eieren dat een hen kan leggen is gelijk .

Een gemid- delde legkip kan wel 3eieren per jaar leggen. Hoeveel eieren per week mag je eten? Kan ik onder mijn broedse kip eieren van een ander ras leggen ? Vanaf welke leeftijd mogen mijn kuikens graan hebben? Sommige kippenrassen zijn speciaal gefokt voor het leggen van veel eieren.


Er zijn een aantal factoren die hier een rol in spelen: De leeftijd van de kip Het kippenras De. Een kip begint pas met het leggen van eieren wanneer ze ongeveer weken oud is. Hoe ziet men welk ei bevrucht is en welk niet ? Met de juiste voeding en verzorging leggen kippen wel eieren per week in hun meest productieve weken. Naargelang de leeftijd en het ras eet een kip. Ze leggen uiteraard ook eieren , maar heel wat minder dan een legkip.


Vraag gerust in de Horta winkel in je buurt welk jong pluimvee verkrijgbaar is op . Van het voorjaar gaan ze dan vanzelf weer meer eieren leggen. Een jaar of hebben kippen een mooie leeftijd bereikt. Aan de oorlellen van de kip zie je vaak welke kleur eieren ze legt. Daarnaast speelt de leeftijd van de kip een rol. Legnesten zorgen ervoor dat de kippen in alle rust hun ei kunnen leggen.


Bij een leeftijd van weken legt nog maar van de kippen iedere dag een ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts