dinsdag 19 januari 2016

Zoogdier die eieren legt

Het vogeldier is het bekendste eierleggende zoogdier. Samen met vier soorten mierenegels is dit het enige zoogdier dat eieren legt. Dit is een van de vreemdste groepen dieren die er bestaan : zoogdieren die eieren kunnen leggen.


Niet alleen de vogels leggen . Doordat ze kenmerken bezitten die eerder aan reptielen dan aan zoogdieren worden toegeschreven, als het leggen van eieren en de cloaca, worden de . Eierleggende zoogdieren (Monotremata) zijn zoogdieren die eieren leggen.

Dit is heel erg bijzonder, want de meeste zoogdieren worden . Tot deze orde behoort alleen de . Zelfs wij mensen zijn zoogdieren. Zoogdieren baren hun jongen en zogen ze vervolgens. Maar wist je al dat er ook zoogdieren zijn die eieren leggen?


Toch zijn er zoogdieren (de rest is uitgestorven) die eieren leggen, maar toch hun jongen voeden . MENSEN LEGGEN geen eieren. De meeste zoogdieren ook niet. Alleen het vogelbekdier en twee soorten mierenegels broeden hun jongen .

Eén puzzelwoord gevonden voor `Het enige zoogdier dat eieren legt `. Het overnemen van de woorden van het MWB . Er zijn ook twee zoogdieren die eieren leggen, namelijk de mierenegel en het vogelbekdier. De koekoek legt één ei , in het nest van een andere vogel. De vrouwtjes leggen eieren , die ze uitbroeden. Ze hebben geen tepels, maar wel . Een vrouwtje legt één of meer eieren van ruim anderhalve . Net als het vogelbekdier is de mierenegel een zoogdier dat eieren legt in plaats van levende jongen te baren.


De mierenegel heeft tijdelijk een . Een vogelbekdier legt eieren , maar is een… zoogdier ! Ze voeden hun jongen namelijk met melk! Het is naast de mierenegel het enige zoogdier dat eieren legt. Het Vogelbekdier is zeer uniek: het is een zoogdier dat eieren legt , het enige zoogdier met een snavel en één van de weinige giftige zoogdieren.


De eitjes zijn heel klein en blauw, geel en wit van kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts